Kahvilajätti Starbucks avasi aivan uudentyyppisen kahvilan – suunnitteluvaihe kesti seitsemän vuotta

Katoaako kahvi kartalta? 7:51 Katoaako kahvi kartalta?

Kahvilajätti Starbucksin uusi Meksikoon avattu kahvila poikkeaa merkittävällä tavalla ketjun muista liikkeistä. Vaikka myytävät tuotteet ovat samoja kuin missä tahansa muuallakin, kahvilan työntekijät ovat nuoresta henkilöstöprofiilista poiketen pääasiassa senioreja. 

Loppuuko kahvi maailmasta? Asiasta keskusteltiin Huomenta Suomen lähetyksessä. 

Seniorivoimin pyörivä kahvila on Starbucksin ja Meksikon kansallisen ikäinstituutti The National Institute for the Elderlyn toteuttama pilottihanke, jonka tavoitteena on työllistää väestöä, jolla saattaa muuten olla vaikeuksia sopivan työpaikan löytämisessä.

Pilottiohjelman toteutus ei tapahtunut hetkessä, sillä yhteistyö kahvilan ja instituutin välillä alkoi jo vuonna 2011.

Työympäristöä muokattu turvallisempaan suuntaan

Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssa sijaitsevaan kahvilaan on palkattu jo seitsemän iältään 55–60-vuotiasta työntekijää. Starbucksin tavoitteena on työllistää vähintään 120 senioria seuraavan vuoden aikana.

Vaikka työ tässä kahvilassa koostuu täysin samoista asioista kuin muissakin toimipisteissä, muutamiin asioihin ketju on joutunut kiinnittämään erityistä huomiota. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kahvilaan palkattujen senioreiden työvuorot kestävät normaalista työajasta poiketen vain kuusi ja puoli tuntia päivässä.

Myös kahvilan työskentelyolosuhteita on muokattu turvallisempaan suuntaan. Kahvilassa esimerkiksi hyllyjä on laskettu matalemmalle onnettomuuksien välttämiseksi. 

Lähteet: Yahoo, Delish 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!