Sormiruokaa: peruna- ja lehtikaalichipsit

MTV Oy, All rights reserved

Tunnustan syöneeni taannoin aika paljon sipsejä. Nykyisin ostan niitä kuitenkin vain kahdesti vuodessa. En kaipaa niitä, mutta ahmin yhä mielelläni, jos pussi tuodaan nenän eteen. En tosin maustettuja versioita. Niiden tuoteselosteet puistattavat. Maailman parhaisiin sipseihin tarvitaan pääraaka-aine, öljyä ja suolaa. Ei mitään muuta. Raaka-aine voi olla mitä tahansa juuresta tai vaikka lehtikaalia kuten tässä. Tein perunalastut luomusiiklistä, jonka maku pistää tehdaslastut toiseen kategoriaan. Kotitekoisia perunasipsejä on helppo tehdä. Lehtikaalisipsejä vielä iisimpi. Kaalin kirkkaan vihreä väri on huikea! Kokeile ja lopeta pussin rapistelu!

Perunalastut perunaa

kasvisöljyä sen verran, että kattilassa on 5 cm

suolaa

Leikkaa peruna niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Voit käyttää myös juustohöylää tai kuorimaveistä. Ole varovainen. Kuumenna öljy. Se on valmista, kun tiputat siihen pienen yrtinpalasen ja se alkaa sihistä. Laita öljyyn varovasti osa perunasiivuja. Anna niiden paistua kullanruskeiksi välillä kääntäen puolta. Omani olivat parhaimmillaan kaupan lastuja tummempina. Nosta lastut esim. reikäkauhalla rasvasta ja laita valumaan talouspaperin päälle. Lisää suolaa ja laita tarjolle tai rouskuta itse.

HUOM! Mikäli osa lastuista jäi lötköiksi, rapeuta niitä 125-asteisessa uunissa sen verran, että niistä tulee rapsakoita.

Lehtikaalisipsit

lehtikaalia

hiukan oliiviöljyä

suolaa

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa kaalista keskiruoto pois ja revi se sipsin kokoisiksi palasiksi. Aseta palaset leivinpaperille. Ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin noin 10-15 minuutiksi. Jos reunat alkavat tummua, ota sipsit ulos. Maista välillä ja ota pois, kun lehdet alkavat olla hapertuvat. Laita tarjolle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja