Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sormiruokaa: peruna- ja lehtikaalichipsit

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 07.08.2012 07:58

Tunnustan syöneeni taannoin aika paljon sipsejä. Nykyisin ostan niitä kuitenkin vain kahdesti vuodessa. En kaipaa niitä, mutta ahmin yhä mielelläni, jos pussi tuodaan nenän eteen. En tosin maustettuja versioita. Niiden tuoteselosteet puistattavat. Maailman parhaisiin sipseihin tarvitaan pääraaka-aine, öljyä ja suolaa. Ei mitään muuta. Raaka-aine voi olla mitä tahansa juuresta tai vaikka lehtikaalia kuten tässä. Tein perunalastut luomusiiklistä, jonka maku pistää tehdaslastut toiseen kategoriaan. Kotitekoisia perunasipsejä on helppo tehdä. Lehtikaalisipsejä vielä iisimpi. Kaalin kirkkaan vihreä väri on huikea! Kokeile ja lopeta pussin rapistelu!

Perunalastut perunaa

kasvisöljyä sen verran, että kattilassa on 5 cm

suolaa

Leikkaa peruna niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Voit käyttää myös juustohöylää tai kuorimaveistä. Ole varovainen. Kuumenna öljy. Se on valmista, kun tiputat siihen pienen yrtinpalasen ja se alkaa sihistä. Laita öljyyn varovasti osa perunasiivuja. Anna niiden paistua kullanruskeiksi välillä kääntäen puolta. Omani olivat parhaimmillaan kaupan lastuja tummempina. Nosta lastut esim. reikäkauhalla rasvasta ja laita valumaan talouspaperin päälle. Lisää suolaa ja laita tarjolle tai rouskuta itse.

HUOM! Mikäli osa lastuista jäi lötköiksi, rapeuta niitä 125-asteisessa uunissa sen verran, että niistä tulee rapsakoita.

Lehtikaalisipsit

lehtikaalia

hiukan oliiviöljyä

suolaa

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa kaalista keskiruoto pois ja revi se sipsin kokoisiksi palasiksi. Aseta palaset leivinpaperille. Ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin noin 10-15 minuutiksi. Jos reunat alkavat tummua, ota sipsit ulos. Maista välillä ja ota pois, kun lehdet alkavat olla hapertuvat. Laita tarjolle.

Lisää aiheesta:

Sormiruokaa: peruna- ja lehtikaalichipsit
chipskeittiöpuutarhalehtikaalilehtikaalichipsitperunaperunalastutsipsit
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
sormiruoka