Roomalaiset ruokamuistot jatkuvat trilogian viimeisessä osassa. Ensimmäiset ravintolakatsaukset pääset lukemaan tästä ja toiset tästä. Ja taas syödään! Klikkaa kuvia, niin näet ne isompana!
En ole tainnut muistaa mainita pientä, mutta paljon kuvaavaa seikkaa italialaisista ravintoloista. Epämääräisen oloisissakin paikoissa on yleensä kangasliinat ja -servetit. On aina tapaus, kun Suomessa törmää sellaisiin. Kertoo paljon asiakkaan ja ruoan arvostuksesta. Viikon reissulla taisi kahdessa paikassa olla paperiservetit.
Tältä illalliselta odotimme hyvin paljon. Italiassa ei liiemmin tule vastaan fine dining -ravintoloita. Michelinin tähtitasoon emme halunneet ruokabudjettiamme kasvattaa. Löytäessäni TripAdvisorin neljänneltä sijalta Ad Hocin, jossa maistelumenu viineineen kustansi (nettivarausalennuksen kanssa) 71 euroa, laitoin heti alkumatkasta varauksen menemään ja sain pöydän. Olisi paikassa tosin ollut muutenkin tuolloin tilaa.
Palvelu oli ensisilmäyksellä jäykempää kuin aiemmissa rafloissa. Keittiöntervehdyksenä tuli jokin oliivimassamakupala. Lisäksi saimme neljää erilaista leipää. Otin roomalaisen menun, johon kuului alkuun ricottalla ja basilikalla täytettyä kesäkurpitsankukkaa, artisokalla ja buffalomozzarellalla täytetty nyytti sekä carpaccio pecorinolla. Vaimon merimenu alkoi merikrotti-carpacciolla, savulohella, parsalla ja briossilla sekä paistetuilla pikkumustekaloilla. Primi sisälsi Rooma-menussa pasta carbonaraa kolmella tavalla: perinteisenä sekä hunajaisilla herkkusienillä ja mustalla tryffelillä vauhditettuna. Merellisenä pastana tarjoiltiin kampela-parmesaani-sitruunapastaa sekä spaghettia pikkumustekalojen ja kesäkurpitsan kanssa. Roomalainen liharuoka sisälsi saltimboccaa artisokalla sekä -viinissä marinoitua, paahdettua ja hivenen rapeaksi leivitettyä naudanfileetä. Kalasaalis piti sisällään merikrottia sienien ja kesäkurpitsan kera sekä röstihenkisesti kuorrutettua vaaleaa kalaa, jonka lajia en tarkalleen muista. Jälkkäriksi saimme omenastruudelia vaniljajäätelöllä sekä kolmella tapaa: perinteisenä, kanelilla ja kardemummalla.



