Mietimme tovin minne mennä nauttimaan vuosipäivän illallista. Varman päälle vai jotain uutta? Kun huomasimme, että Markus Aremo on vierailukeikalla Ravintola Tiiliholvissa, oli valinta lopulta helppo. Tuttu ravintola uusilla mauilla, Michelin-tähdenkin taannoin ansaitseman kokin loihtimana.
Olin saanut lievää paheksuntaa, koska kotona ei odottanut kukkapuskaa. Niinpä käväisin hankkimassa sellaisen salaa hetki ennen ravintolaan menoa. Toimitin puskan tarjoilijalle ja pyysin laittamaan pöydälle maljakkoon meitä odottamaan. Sain anteeksi. Vink vink, pojat!
Keskiviikkona, Aremon kolmantena vierailupäivänä, ravintolassa on vain muutamassa pöydässä ruokailijoita. Sehän passasi mainiosti. Pöytämme kohta oli hivenen liian pimeä. Se on toki kivaa romanttisessa mielessä, mutta haluaisin nähdä ruoan selkeämmin. Kamera taisteli myös valon kanssa ja siksi hivenen epäedustavat annoskuvat. Siitä voi syyttää vain kameraa (ja hiukka kuvaajaa). Porukka oli hajautettu onnistuneesti eri puolille raflaa. Aremon menun esittelyteksti lupasi rehellistä ruokaa, jossa raaka-aineita kunnioitetaan ja ne esiintyvät vahvasti omina itsenään.










