Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiöni klassikko: Nuudeliwokki

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.04.2012 06:58

Tätä ruokalajia olen kokannut varmaankin enemmän kuin mitään elämäni aikana.

Haltiouduin joskus 90-luvulla Bar 9:n klassikkoannoksesta Kanakorianteri, joka maistui siihen aikaan hyvinkin eksoottiselta ja tutustutti minut korianterin lumoihin. Thairaflat eivät olleet vielä silloin nykyisessä suosiossa. Tehdessäni kotona ekan kerran Jamie Oliverin innoittamaa nuudeliwokkia, huomasin siinä paljon samaa. Ainakin korianterin suhteen. Myös vaimo ihastui tähän seurustelun alkumetreillä ja pyytää sitä aina silloin tällöin vieläkin. Teen tätä varsin vapaalla kädellä, mutta tässä reseptissä raaka-aineet ovat suurin piirtein balanssissa. Kannattaa maistaa ja maustaa mieleisekseen esim. kalakastikkeen, chilin ja limen suhteen. Viismaustetta löydät helpoimmin aasialaisista ruokakaupoista.

Katkisten syömisestä Koen nykyisin pienen pistoksen kokatessani katkarapuja niiden kalastuksen aiheuttamien ympäristöongelmien ja liikakalastuksen takia. Hivenen puhtaamman omatunnon saan, kun käytän kylmien merien pohjankatkarapuja (Pandalus borealis). Mikäli ostat ravut kalakauppiaalta, kysy ihmeessä, mistä ne ovat peräisin. Kaupan pakkauksista kannattaa lukaista tuoteseloste. Kestävän kehityksen MSC-sertifioidut kaktkikset ovat parhaita, mutta valitettavan harvinaisia. Jättikatkiksia ja tiikerirapuja pyrin välttämään kokonaan.

Nuudeliwokki

neljälle

300 g nuudeleita (riisinuudelit paras vaihtoehto)

200 g porsaan tai kanan jauhelihaa

150 g katkarapuja

2 tl viismaustetta

1 punasipuli ohueksi suikaloituna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 limen mehua

0,5 limen raastettu kuori

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna

2 rkl kalakastiketta

1-2 tuoretta chiliä suikaloituna

1-2 kourallista paahdettuja cashew- tai maapähkinöitä

1 puska korianteria

1 puska minttua

2 rkl soijaa

kasviöljyä (pähkinäöljy parasta)

Liota tai keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu, lorauta hiukan öljyä ja paista jauheliha. Mausta sitä viismausteella. Lisää sipuli, inkivääri, chili, limeraaste ja valkosipuli. Paista nopeasti. Lisää katkikset ja nuudelit, paista ja kääntele pikku hetki. Lisää kalakastike, limenmehu ja yrtit. Pyörittele kaikki sekaisin ja lorauta soijaa mukaan. Tarjoile heti.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Keittiöni klassikko: Nuudeliwokki
keittiöni klassikkonuudelinuudeliwokkiwok