Huikea munaniksi: Näin kuorit kananmunan alle sekunnissa

shutterstock_277774451
Kananmuna on mahdollista kuoria helpon niksin avulla alle sekunnissa. Shutterstock

Katso videolta, kuinka kananmunan kuoriminen helpottuu merkittävästi, kun avuksi ottaa juomalasin tai pienen lasipurkin.

Esimerkiksi munavoita varten joutuu monesti kuorimaan useamman kananmunan, ja tämä saattaa viedä hetken aikaa. Helpolla niksillä kananmunien kuoriminen kuitenkin helpottuu merkittävästä, ja yhden kananmunan kuorimiseen kuluu pienten esivalmistelujen jälkeen aikaa alle sekunti.

Lasi auttaa rikkomaan kananmunan kuoren

Kananmunan valkuaisen ympärillä on kalvo, jota voi hyödyntää sen kuorimisessa. Ravistelemalla juomalasiin tai lasipurkkiin laitettua kananmunaa kuori murtuu, ja kananmunan kuorista pääsee kalvon ansiosta eroon alle sekunnissa. 

Katso videolta, kuinka kananmunan kuoriminen onnistuu lasiniksin avulla!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja