Älä leikkaa suoraan päältä! Näin leipä kannattaisi oikeasti leikata
Julkaistu
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että leipää ei välttämättä kannata leikata suoraan sen päältä?
Tuoreen, pehmeän leivän leikkaaminen on välillä hankalaa siksi, että veitsi vain painaa leipää lysyyn, eikä siitä saa siistejä siivuja. Yksinkertaisella niksillä pehmeäkin leipä leikkaantuu kuitenkin uskomattoman helposti.
Käännä leipä ylösalaisin
Kun pehmeän leivän kääntää ylösalaisin, helpottuu leikkaaminen huomattavasti. Pehmeän leivän pohja on usein kovempi, ja tästä syystä veistä on helpompi käyttää siihen.
Katso videolta, kuinka leivän leikkaaminen onnistuu helpolla niksillä!
Aiheeseen liittyvää:
Lue myös:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti