Zelenskyi: Venäjä kiristää Eurooppaa ydinaseilla – "Hokevat sitä kuin mantraa"

”Todennäköisyys ei ole enää nolla, ettei se tapahdu” – suomalaisen ydinaseasiantuntijan mukaan Venäjän varoituksiin tulee suhtautua vakavasti 2:03
"Todennäköisyys ei ole enää nolla, ettei se tapahdu" – suomalaisen ydinaseasiantuntijan mukaan Venäjän varoituksiin tulee suhtautua vakavasti.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjä käyttäytyy kuten se käyttäytyy, koska Kreml uskoo, että sillä on riittävän vahva muuri ympärillään. Tuo muuri on rakennettu ydinaseista.

– He yksinkertaisesti eivät usko, että kansainvälinen yhteisö voi asettaa ydinaseiden takana piilottelevat tahot vastuuseen sotarikoksista, Zelenskyi jatkoi brittiläiselle ajatushautomo Chatham Houselle pitämässään puheessa.

Venäjä myös kiristää ydinaseillaan, Zelenskyi sanoo.

– Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin, presidentti tarkentaa.

"Hokevat sitä kuin mantraa"

Venäjän valtiomedioissa on viime aikoina puhuttu avoimesti ja toistuvasti ydinsodan mahdollisuudesta ja siitä, miten siinä todennäköisesti kävisi.

– He laskevat kuinka pitkään ydinohjuksilla kestää iskeä eurooppalaisiin pääkaupunkeihin. He puhuvat siitä julkisesti ja avoimesti, Zelenskyi toteaa.

– He kertovat, miten ydinaseita voisi räjäyttää valtameressä, jotta radioaktiivinen jäte huuhtoisi Brittien saaret, Zelenskyi jatkoi.

Venäjä leuhkii, että se voi tuhota minkä tahansa valtion ydinaseillaan, Zelenskyi sanoo.

– He väittävät jättävänsä jälkeensä vain "radioaktiivista tuhkaa". Se on heidän sanavalintansa, he hokevat sitä kuin mantraa.

Onko vaarana, että Ukrainan jälkeen Venäjä hyökkää jonnekin toisaalle? Asiantuntija vastaa 0:36
Onko vaarana, että Ukrainan jälkeen Venäjä hyökkää jonnekin toisaalle? Asiantuntija vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat