Zelenskyi uhkaa kostaa Venäjälle Mustallamerellä: "Sodan loppuun mennessä heillä on nolla laivaa, nolla"

Venäjä väittää: Ukraina iskenyt venäläiseen säiliöalukseen 1:05
Vahvistamaton video: Venäjä väittää Ukrainan iskeneen venäläiseen säilöalukseen

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi uhkaa maksaa Venäjälle takaisin samalla mitalla, jos Venäjä jatkaa Ukrainan satamien pommittamista.

Presidentin mukaan Ukraina aikoo taistella Mustanmeren kauppareittiensä puolesta. Tiedot ovat peräisin Ukrainan presidentin kotisivuilla julkaistulta videolta.

Viime viikolla Ukraina iski miehittämättömillä veneillä venäläiseen sotalaivaan lähellä Venäjän tärkeää Novorossijskin satamaa. Muutama päivä sitten Ukrainan meridronet iskivät puolestaan venäläiseen säiliöalukseen Kertshinsalmen alueella.

– Jos Venäjä jatkaa Mustanmeren hallitsemista omien alueidensa ulkopuolella, ja saartaa meitä tai ampuu ohjuksia satamiimme, Ukraina tekee saman. Puolustamme omia mahdollisuuksiamme toimia, presidentti sanoi. 

– Meillä ei ole kovin montaa laivaa. Mutta Venäjän on syytä ymmärtää, että sodan loppuun mennessä heillä on nolla laivaa, nolla, Zelenskyi sanoo.

Zelenskyi vaati kommenteissa Venäjää lopettamaan ohjus- ja droneiskut Ukrainan satamiin ja sallimaan kaupankäynnin. Presidentin kommentit oli tallennettu tapaamisessa Latinalaisesta Amerikasta kotoisin olevien toimittajien kanssa. 

Jännitteet ja iskut Mustallamerellä ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun Venäjä vetäytyi viljasopimuksesta viime kuussa.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat