Eteläkorealaista oppositiojohtajaa puukotettiin kaulaan – teko tallentui videolle

Eteläkorealaista oppositiojohtajaa Lee Jae-myungia puukotettiin kaulaan hänen vieraillessaan maan kaakkoisosassa sijaitsevassa Busanin satamakaupungissa 0:40
Eteläkorealaista oppositiojohtajaa Lee Jae-myungia puukotettiin kaulaan hänen vieraillessaan maan kaakkoisosassa sijaitsevassa Busanin satamakaupungissa

Lee oli hyökkäyksen jälkeen tajuissaan ja hänet siirrettiin sairaalaan. Hyökkäyksestä epäilty mies on otettu kiinni.

Eteläkorealaista oppositiojohtajaa Lee Jae-myungia on puukotettu kaulaan hänen vieraillessaan maan kaakkoisosassa sijaitsevassa Busanin satamakaupungissa, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Eteläkorealaisilla televisiokanavilla esitetyn kuvamateriaalin perusteella Lee oli kävellyt toimittajien ympäröimänä vierailtuaan uuden lentokentän rakennuspaikalla, kun mies työntyi väkijoukon läpi ja iski häntä kaulaan.

Lee kaatui maahan ja ihmiset kiirehtivät auttamaan häntä. Erään miehen nähtiin painavan Leen kaulaa nenäliinalla.

–  (Lee) oli kävelemässä autolleen toimittajille puhuen, kun hyökkääjä pyysi häneltä nimikirjoitusta, eräs silminnäkijä kuvaili tapahtumia eteläkorealaiselle YTN-televisiokanavalle.

Samaisen silminnäkijän mukaan Lee sai iskun esineestä, joka oli näyttänyt veitseltä.

Televisiokuvien perusteella poliisit ja sivulliset olivat painineet epäillyn hyökkääjän kanssa. Epäillyllä oli ollut päässään hattu, jossa oli Leen nimi.

Poliisi: Tajuissaan ja verenvuoto vähäistä

Yonhapin mukaan Lee siirrettiin sairaalaan arviolta 20 minuuttia hyökkäyksen jälkeen. Viranomaisten mukaan hän oli tajuissaan, mutta vuoti verta, kun hänet kuljetettiin pois tapahtumapaikalta.

Busanin poliisi sanoi, että Lee sai sentin mittaisen haavan kaulaansa, kertoo eteläkorealainen uutislehti Chosun Ilbo. Poliisin mukaan oppositiojohtaja on tajuissaan ja verenvuoto on vähäistä.

Demokraattisen puolueen johtaja Lee hävisi viime maaliskuussa erittäin tiukat presidentinvaalit Etelä-Koreassa. Presidentiksi valittiin tuolloisen opposition ehdokas, konservatiivinen Yoon Suk-yeol.

Yoon ilmaisi syvän huolensa Leen turvallisuudesta kuultuaan hyökkäyksestä, presidentin tiedottaja Kim Soo-kyung sanoi.

–  Yoon korosti, että yhteiskuntamme ei tulisi ikinä suvaita tällaista väkivaltaa missään olosuhteissa, tiedottaja lisäsi.

Skandaaleissa ryvettynyt poliittinen tähti

Lee on entinen lapsitehdastyöläinen, joka oli teini-iässä teollisuusonnettomuudessa. Hän nousi poliittiseen tähteyteen osittain painottamalla omaa ryysyistä rikkauksiin -tarinaansa.

Hänen presidenttipyrkimyksiään varjosti kuitenkin skandaalien sarja.

Syyskuussa tuomioistuin hylkäsi syyttäjän pyynnön, että Lee vangittaisiin odottamaan oikeudenkäyntiä erinäisistä korruptiosyytteistä.

Oppositiojohtaja voi joutua edelleen oikeuden eteen syytettynä lahjonnasta, joka liittyy yritykseen, jonka epäillään siirtäneen kahdeksan miljoonaa dollaria laittomasti Pohjois-Koreaan.

Leetä syytetään myös velvollisuuksiensa rikkomisesta, kun hän toimi Seongnamin kaupungin pormestarina. Rikkomuksen väitetään aiheuttaneen 20 miljardin wonin eli noin 13,9 miljoonan euron tappiot Seongnamin omistamalle yritykselle.

Juttua korjattu 2.1 kello 9.47: Jutussa oli aiemmin virheellisesti, että 20 miljardin wonia olisi ollut noin 13,9 miljardia euroa. 20 miljardia wonia on noin 13,9 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat