Mainos

Yölintu julkisti vihdoin uuden kokoonpanonsa – katso

Simo Silmun luotsaama Yölintu on vihdoin saanut kasaan virallisen, uuden kokoonpanon.

Musiikkipiirit kohahtivat viime vuoden lopulla, kun Yölinnun basisti Kari Heiskari, rumpali Mika Lilja ja kitaristi Matti Fredriksson ilmoittivat yllättäen lähtevänsä bändistä. Yölinnun promoottori Timo Niemi kertoi tuolloin MTV3.fille, ettei lähtemisen taustalla ollut sen suurempaa draamaa, vaan kyseessä oli normaali työelämän tilanne, jossa osapuolet eivät päässeet sopuun työsopimuksen sisällöstä.

Pian tämän jälkeen Yölinnun solisti Simo Silmu alkoi veljensä, kitaristi Matti Silmun kanssa etsiä uusia soittajia bändiin.

– Heti kun tieto uusien jäsenien tarpeesta tuli julki, alkoi sekä mulle että bändille tulla puheluita ja maileja ehdokkailta. Tässä ollaan kevään aikana tarvittu tuuraajia, mutta nyt bändi on koossa, bändin promoottori Timo Niemi kertoo MTV3.fille.

Puolen vuoden mittainen etsintä on vihdoin saatu päätökseen, kun bändi tiedottaa kiinnittäneensä mukaan uusina jäseninä rumpalin Joni Leinon, basistin Jari Luostarin sekä kitaristin Jukka Harjun.

– Puntaroimme pitkään erilaisia soittajavaihtoehtoja, tarjokkaita oli matkan varrella runsaasti. Kriteereinä olivat tietenkin hyvä soittotaito, mutta myös henkilökemioiden täytyy toimia. On mahtavat fiilikset, kun lopultakin saatiin täysimittainen Yölintu kasaan. Uudet kaverit istuvat porukkaan loistavasti, kertovat veljekset Simo ja Matti Silmu tiedotteessa.

Promoottori kertoo MTV3.fille vielä lisää valintaprosessista.

– Jukka Harju oli aiemminkin tuurannut bändissä kitaristina, joten hän oli ensimmäinen, helppo valinta. Bändi koki, että Jukka on loistava tyyppi ja hänet kiinnitettiin jo talven aikana. Jari varmistui basistiksi keväällä ja muutama viikko sitten rumpaliksi valittiin Joni. Muistan, kuinka Matti hehkutti Jonia, että "hänestä näki jo ensimetreiltä, että tämä on meidän mies", Niemi kertoo.

Joni Leino on soittanut muun muasssa Milana Misicin ja Mikko Leppilammen levyillä. Jari Luostari taas on vaikuttanut muun muassa bändeissä Freud Marx Engels & Jung ja Jani & Jetsetters. Myös Jukka Harju on nähty Freud Marx Engels & Jung -bändin kokoonpanossa ja hän on soittanut myös selostaja Antero Mertarannan kanssa Anza Mertaranta All Starsissa.

Vaikka puolen vuoden prosessi sopivien bändikavereiden löytämiseksi on ollut pitkä, perustelee Niemi sitä järkisyillä.

– Yölintu on aina ollut yhtenäinen bändi ja joukkue, ei mikään artisti, jolla on taustabändi. Jäsenet piti valita tarkkaan jo senkin takia, että rankoilla rundeilla ollaan paljon yhdessä ja silloin täytyy henkilökemioiden toimia. Matti ja Simo halusivatkin tarkkaan harkita vaihtoehtoja, jotta bändiin löydettiin oikeat tyypit.

Tänä viikonloppuna Yölintu nähdään Kuikan lavalla sekä Lappajärvellä. Kesäkiertue jatkuu heinäkuun loppuun, jonka jälkeen on vuorossa parin viikon mittainen loma.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja