Yllättävät närästäjät – ja helpotuskeinot!

Men’s Health listasi yleisimpiä ja yllättäviäkin närästyksen aiheuttajia. Näillä nikseillä estät närästystä ja helpotat oireita.

Kahvi

Pelkästään kahvin hapokkuus ei ole lääketieteen professori Gary W. Falkin mukaan syynä siihen, että kahvi aiheuttaa närästystä. Kahvin ainesosien yhdistelmä voi aiheuttaa vatsahappojen liikaeritystä. Vähennä kahvinjuonti minimiin.

Iltapala

Iltapalan nauttiminen kannattaa ajoittaa 2–3 tuntia ennen nukkumaanmenoa, niin annat vatsan rauhoittua. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nauttivat illan viimeisen aterian kahdesta kuuteen tuntia ennen nukkumaanmenoa kärsivät huomattavasti vähemmän vatsan happovaivoista yön aikana.

Huomioi myös nämä närästyksen aiheuttajat

Anna vatsallesi rauha. Kiristävä vyö painaa sisäelimiä kasaan ja rassaa vatsaasi, mutta suurin syy refluksivaivoihin on iso vatsa ja ylipaino itsessään. Mitä enemmän kannat liikakiloja, sitä ahtaammalla sisuskalusi ovat.

Oikea lääkitys

Jos kärsit närästyksestä satunnaisesti, on turvallista käyttää vatsahappoa neutralisoivia tuotteita, joita on saatavilla päivittäistavarakaupoista ja apteekista ilman reseptiä. Jatkuvaan käyttöön niitä ei kuitenkaan suositella: jos kärsit happovaivoista jatkuvasti, käänny lääkärin puoleen.

Lähde: Men’s Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja