Ylläksellä laitetaan säppiin satoja kilometrejä hiihtolatuja ja talvipyöräilyreittejä – yhtä turistimagneettia murheinen toimitusjohtaja ei suostu sammuttamaan

"Humppa soi ja bileet jatkuu"— Sosiaaliseen mediaan levinneet bilekuvat Leviltä saivat lappilaisten sydämet kurkkuun 0:30
"Humppa soi ja bileet jatkuu." Nämä sosiaaliseen mediaan viime viikolla levinneet bilekuvat Leviltä saivat lappilaisten sydämet kurkkuun.

Ylläksen laskettelukeskuksen lisäksi myös hiihtoladut ja talvipyöräilyverkostot menevät kiinni.

– Kyllä tämä kausi oli nyt tässä. Toivon, että hallituksen ja terveysviranomaisten toimet ovat riittävän tehokkaita. Sormet pystyssä, kädet ristissä, että saadaan kesäkausi avattua normaalisti.

Näin kommentoi MTV Uutisille Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma, joka kertoo hiihtolatujen ja talvipyöräilyverkostojen kiinnilaittamisen olleen looginen ratkaisu tämänhetkisessä tilanteessa.

Ylläksen latuverkosto kattaa yhteensä 330 kilometriä hiihdettävää. Talvipyöräilyreittejä niitäkin on yhteensä 106 kilometrin verran.

Hiihtokeskus viimeinen latukone pyörähti tänään hiihtoladuille. Seuraavan kerran latuja hoidetaan vasta ensi kaudella.

– Me tehdään enää pelkkiä huoltotoimenpiteitä, eli kerätään merkintätikkuja pois ja sen semmoista.

Taloudellisesti kova paikka

Haarman mukaan vielä viime viikolla Ylläksellä ajateltiin, että tähän asti käytössä olleet toimenpiteet olisivat hillinneet pohjoiseen suuntautuvaa matkailijavirtaa. Suunnitelma ei toiminut ja järeämmät toimenpiteet olivat tarpeen.

Hinta on kuitenkin kova. Haarma myöntää odottavansa iskua taloudelliseen puoleen pelonsekaisin tuntein.

– Tottakai se pelottaa. Tällä tulee olemaan aivan valtavia seurauksia koko Lapin matkailulle. Vaikea arvioida, mikä se todellisuus on ja miten se realisoituu. Tulee olemaan todella vakava paikka.

Revontulia ei sammuteta

Ylläksen kauniit tunturimaisemat tulevatkin jäämään loppukeväästä lähinnä paikallisten iloksi. Vaikka rinteet ja ladut ovat kiinni, löytyy Haarman mukaan Ylläksen maisemista paikallisille silti paljon tekemistä.

– Täällä voi edelleen ihailla Lapin luontoa ja hiihtää esimerkiksi tunturissa tunturisuksilla.

Haarma lupaa, että yhtä Ylläksen turistimagneettia ei tulla sammuttamaan koronan takia.

– Me ei sammuteta revontulia, eiköhän niitä repolaisia taas tule taivaalle, Haarma kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat