Mainos

Ylisen insuliinisurmien tutkinta vihdoin loppusuoralle

Ylisen kuntoutuskeskuksen epäiltyjen insuliinisurmien oikeuslääketieteellinen tutkinta on valmistunut. Oikeuslääkäri Pekka Karhusen mukaan viimeiset oikeuskemialliset varmistukset on tehty, ja tulokset ovat lähdössä keskusrikospoliisille.

Poliisitutkintaa johtavan rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan tiedot eivät vielä perjantaina olleet ehtineet hänen pöydälleen.

Oikeuslääkäri Karhunen ei perjantaina kertonut, mitä ruumiinavauksissa tarkkaan ottaen on saatu selville, vaan painotti tiedotusvastuun kuuluvan poliisille. Karhunen totesi kuitenkin, että pitävän oikeudellisen näytön löytyminen on aiemminkin ollut insuliinisurmissa hyvin vaikeaa.

- Insuliinihan ei ole myrkky, vaan elimistön oma aine. Insuliinin määrästä veressä ei voi suoraan sanoa, onko se elimistön omaa vai lääkeinsuliinia. Lisäksi kuoleman jälkeen insuliini hajoaa, Karhunen selvittää.

Yhdessä vainajassa paljon morfiinia

Poliisi epäilee Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä työskennelleen hoitajan surmanneen viime kesänä kaksi laitoksen kehitysvammaista asukasta insuliinin yliannostuksella. Nainen on kiistänyt syyllisyytensä.

Syksyllä poliisi tutki myös hoitajan aiemmassa työpaikassa, Nokian terveyskeskuksessa, tapahtuneita kuolemantapauksia. Viisi nokialaista vainajaa kaivettiin ylös haudoistaan tutkimusten vuoksi.

Ainakin yhdessä vainajassa havaittiin suuri määrä morfiinia. Karhusen mukaan tämä ei kuitenkaan vielä ole varma näyttö siitä, että potilas olisi surmattu morfiinilla.

- Näiden löydösten merkitys on arvioitavana. Jos morfiinia käytetään esimerkiksi syöpäpotilaan kipujen hoitoon, määrät saattavat loppuvaiheessa olla todella suuria - niin suuria, että ensikertalaiselle samansuuruinen morfiiniannos olisi tappava, Karhunen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.