Mainos

Yli tuhannen palestiinalaisen koti tuhottu Gazan alueella

YK:n mukaan Israel on hajottanut viime päivien aikana yli 80 Gazan ja Egyptin välisellä rajavyöhykkeellä sijaitsevaa taloa.

Yli tuhat palestiinalaista on menettänyt kotinsa Rafahin kaupungissa, kun israelilaisjoukot ovat kahden päivän aikana jyränneet maan tasalle yli 80 asuinrakennusta. Tänään Israel veti joukkonsa pois Gazan kaistan eteläosassa sijaitsevasta kaupungista todettuaan, että tehtävä oli loppuun suoritettu.

-Saapuessamme aamulla pakolaisleiriin näimme, että 88 rakennusta oli tuhottu. Niissä oli asunut 206 perhettä ja kaikkiaan 1064 ihmistä, sanoi YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA:n edustaja Paul McCann.

-Tämä on todennäköisesti yksi pahimpia intifadan päiviä Rafahissa, joka on jo aiemminkin kokenut kovia.

Israelin mukaan militantit palestiinalaiset olivat käyttäneet tuhottuja rakennuksia suojanaan hyökätessään israelilaisjoukkoja vastaan. Israel on myös ilmoittanut leventävänsä Gazan ja Egyptin välistä rajavyöhykettä, mistä syystä vyöhykkeen laidalla sijaitsevat rakennukset oli hävitettävä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tuomitsi eilen Israelin Gazan kaistalla tekemät palestiinalaistalojen hävitystyöt. Annan muistutti, että laajalle levinnyt talojen tuhoaminen lähellä Egyptin rajaa on kansainvälisten lakien vastaista.

Gazassa etsittiin Jihad-johtajaa


Israelin helikopterit iskivät vuorokauden sisällä useita kertoja Gazaan ilmeisenä yrityksenään surmata Islamilainen jihad -järjestön johtajia. Päivällä helikopteri-iskun kohteena oli Jihad-johtaja Mohammed al-Hindin toimisto Gazan kaupungissa, mutta al-Hindi ei ollut iskun aikana paikalla.

Myös läheinen avustusjärjestön rakennus tuhoutui ohjushyökkäyksessä. Arviot haavoittuneiden määristä vaihtelevat vajaan kymmenen ja viidentoista välillä.

Israelin mukaan molemmat kohteet olivat sotilaallisia. Öisissä iskuissa Israel sanoi tuhonneensa muun muassa Jihadin pommilaboratorion Rafahin kaupungissa.

Kulunut viikko Gazan kaistalla on ollut levoton. Islamilainen jihad -järjestö on tehnyt israelilaisjoukkoja vastaan useita iskuja, joissa on kuollut yli kymmenen israelilaista sotilasta.

(MTV3-AFP-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.