Ylen gallup: Kärjessä olevan Stubbin kannatus laskenut, Halla-aholta hirmuparannus, Rehn kirii

Alexander Stubb (kok.) jatkaa edelleen kärjessä Ylen tuoreessa presidenttikyselyssä. 

Kyselyyn vastanneista 27 prosenttia kertoi kannattavansa Alexander Stubbia, mikä on neljä prosenttiyksikköä vähemmän Ylen joulukuiseen kyselyyn verrattuna.

Vihreiden tukemaa Pekka Haavistoa kannatti edelleen 23 prosenttia vastanneista.

Kolmanneksi Ylen kyselyissä noussut Jussi Halla-aho (ps.) nosti kannatustaan kahdeksan prosenttiyksikköä 18 prosenttiin. Keskustan ehdokkaan Olli Rehnin kannatus kasvoi kyselyssä kahdella prosenttiyksiköllä 14 prosenttiin.

Li Anderssonia (vas.) äänestäisi seitsemän prosenttia vastaajista, Jutta Urpilaista (sd.) viisi prosenttia ja valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltolaa 3 prosenttia vastaajista.

Sari Essayahin (kd.) kannatus jäi kahteen prosenttiin ja Liike Nytin Harry Harkimo prosenttiin.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi 17.–23. tammikuuta yli 1  500 ihmistä. Koko kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähes neljännes ei valinnut ehdokasta

Vaalien ensimmäisen kierroksen ehdokkaan valitsi vain 76 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista. Ylen mukaan kannastaan epävarmoja vastaajia on huomattavasti enemmän kuin edellisissä tutkimuksissa.

Ylen edellisessä kannatusmittauksessa joulukuun puolivälissä Stubbia kannatti 31 prosenttia. Toisena oli Haavisto 23 prosentin kannatuksella. Rehnin kannatus oli tuolloin 12 prosentissa ja Halla-Ahon kymmenessä prosentissa.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan ennakkoon äänesti 44 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista ja vaaleissa on annettu jo noin 1,89 miljoonaa ääntä.

Ylen kyselyssä Stubbin johto suurin

Muihin tuoreisiin gallup-tuloksiin verrattuna Stubbin etumatka on Ylen kyselyssä ollut muita suurempi.

Helsingin Sanomien (HS) maanantaina julkaisemassa kyselyssä Stubb oli 22 prosentin kannatuksella vain kaksi prosenttiyksikköä Haavistoa edellä. HS-gallupissa Halla-ahoa kannatti 18 prosenttia vastaajista.

Viikonloppuna julkaistussa Uutissuomalaisen (USU) kyselyssä Haavisto oli kärjessä 22 prosentilla ja Stubb toisena 21 prosentilla. USU-gallupissa Halla-ahon kannatus oli vain 11 prosenttia.

Eri toimijoiden teettämät kyselyt eivät ole aina suoraan vertailukelpoisia.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan ennakkoon äänesti 44 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista ja vaaleissa on annettu jo noin 1,89 miljoonaa ääntä.

Ensimmäisen kierroksen virallinen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina 28. tammikuuta. Todennäköinen toinen kierros järjestetään kaksi viikkoa myöhemmin 11. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat