Ylen kysely: Suhtautuminen rasismiin jakaa voimakkaasti suomalaisia

"Koneen toimitusjohtaja jyrähtää hallituksen rasismikohuista: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua" 0:58
Koneen toimitusjohtaja jyrähtää hallituksen rasismikohuista: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua".

Erityisesti hallituspuolueiden kannattajat katsovat, että rasismiin suhtaudutaan tällä hetkellä tarpeeksi vakavasti.

Suhtautumisessa rasismiin on suuria eroja eri puolueiden kannattajien välillä, selviää Ylen teettämästä tuoreesta kyselystä.

Erityisesti hallituspuolueiden kannattajat ovat sitä mieltä, että rasismiin suhtaudutaan Suomessa tarpeeksi vakavasti. Suurin osa oppositiopuolueiden kannattajista taas edustaa vastakkaista näkemystä.

Kyselyn mukaan perussuomalaisten kannattajista vain kaksi prosenttia katsoo, että rasismiin ei suhtauduta riittävän vakavasti. Kokoomuksen kannattajista tätä mieltä on 25 prosenttia, kristillisdemokraattien 34 prosenttia ja RKP:n kannattajista 50 prosenttia.

Oppositiopuolueista vasemmistoliiton kannattajista 86 prosentin mielestä rasismiin ei suhtauduta riittävän vakavasti. Vihreiden kannattajista näin ajattelee 84 prosenttia, SDP:n 69 prosenttia, keskustan 42 prosenttia ja Liike Nytin 42 prosenttia.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus internet-paneelina ja siihen vastasi yhteensä 1 096 henkilöä. Otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan edustamaan Manner-Suomen 15–79-vuotiasta väestöä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Pöllöraati: Pitääkö hallituksen nollatoleranssi rasismiin? 11:18
Pöllöraati: Pitääkö hallituksen nollatoleranssi rasismiin? 

Lue myös:

    Uusimmat