Yle vertasi nelosoluen ja lonkeron hintoja Alkossa ja ruokakaupoissa – jopa 25 prosenttia halvempaa

Vahvemmat oluet ja lonkerot tulivat ruokakauppoihin 2:02

Yle on vertaillut nelosoluiden ja lonkeroiden hintaa Alkoissa ja ruokakaupoissa, jotka saivat ottaa tuotteet myyntiin vuoden alusta alkaen. Etenkin nelosolutta saa ruokakaupoista selkeästi edullisemmin kuin Alkoista.

Ylen vertailussa ruokakaupoista olivat mukana Lidlit ja S-ryhmän Prismat, joissa tuotteiden hinta on sama, sekä Espoon Ison Omenan K-Citymarket. Tuotteiden hinnat vaihtelevat Keskon myymälöissä.

Huokeimmillaan 0,33 litran nelosoluttölkin sai K-Citymarketista (Lapin Kulta 1,49 euroa). Sama tuote kustansi Prismassa 1,74 euroa ja Alkossa 2,02 euroa. Eroa oli siis yli 25 prosenttia Alkon hintaan. Lidlissä A-oluen saa 1,79 eurolla.

Hartwallin lonkeroa pidettäneen ruokakaupassa myyntivalttina, sillä sen hinta (2,53 euroa) oli Citymarketissa sama kuin Alkossa. Prismasta tuotteen sai 2,32 eurolla. Sinebrychoffin lonkeron sai Citymarketista 1,99 eurolla (Alko 2,38).

Alkon ostojohtaja Minna Alitalo sanoi Ylelle, ettei yhtiö aio lähteä hintakilpailuun kauppojen kanssa.

– Meidän tehtävänä on vastuullinen alkoholin myynti. Myyntivolyymin maksimoiminen hintakilpailulla ei ole meidän roolin mukaista.

Olutrekoilla jättioperaatio, 5000 kauppaa odottaa nelosoluttaan uudenvuodenpäiväksi 0:41

Lue myös:

    Uusimmat