Mainos

Yle ruuvaa rakennettaan selkeämmäksi

Yleisradion sisäinen rakenne uudistuu ensi vuoden alussa. Ylen mukaan uudistuksen tavoitteena on selkeämpi organisaatio ja ketterämpi tapa toimia, mutta sillä ei tavoitella henkilöstövähennyksiä. Ylen hallintoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan torstai-iltana.

- Meillä on ollut hyvin monimutkainen matriisiorganisaatio. Nyt mennään suurempiin kokonaisuuksiin ja pyritään keskittymään sisällöntuottamiseen, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi kommentoi.

Uusi organisaatio koostuu julkaisuyksiköstä, kolmesta sisältöyksiköstä ja tuotantoyksiköstä. Sasin mukaan nyt talossa halutaan kaataa vanhoja raja-aitoja, jotta henkilöstöä voidaan käyttää useampiin tarkoituksiin.

- Enää ei tarvitse miettiä sitä, että missä tuotantoyksikössä ollaan, vaan kaikki resurssit pyritään hyödyntämään siihen tarkoitukseen, mikä nähdään parhaaksi, Sasi sanoo.

Kivinen: Ei uusia vähennyksiä

Jo aiemmin on linjattu, että Ylen henkilöstömäärä vähennetään 3000 työntekijään vuoteen 2012 mennessä. Tällä hetkellä Ylessä työskentelee noin 3300 henkilöä.

- Pääosin me tulemme selviämään näillä vähennyksillä. Tänään tehdyt päätökset eivät lähde siitä, että meillä olisi joku henkilöstötavoite, Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinensanoo.

Kivisen mukaan nyt siunattu muutos näkyy ennen kaikkea talon sisällä. Kysymykseen siitä, aiotaanko toimintoja karsia esimerkiksi lakkauttamalla aluetoimituksia, toimitusjohtaja vastaa kaksijakoisesti.

- Ei missään tapauksessa. Me lähdemme siitä, että meidän täytyy kattaa koko Suomi, mutta me varaamme mahdollisuuden, että tässä mallissa sitä voidaan trimmata, jos on tarvetta.

Vanhat nimet, uudet tittelit

Päätöksen mukaan myös Ylen johtajistoa myllätään. Uusien yksiköiden johtoon nimitettiin tuttuja nimiä: julkaisuyksikköä tulee johtamaan Olli-Pekka Heinonen ja uutis- ja ajankohtaistoiminnasta vastaavaa sisältöyksikköä luotsaa Atte Jääskeläinen.

Sisällöstä vastaavat lisäksi Luovat sisällöt -yksikkö, joka kattaa muun suomenkielisen ohjelmiston sekä Svenska Yle. Niiden johtoon nimitettiin Ville Vilén ja Annika Nyberg Frankenhaeuser.

Sasin mukaan myös keskijohdossa on odotettavissa muutoksia.

- Kun toimintoja vähennetään, on vähemmän yksiköitä ja sitä kautta myös vähemmän johtajia Sasi sanoo.

Sasin mukaan muutos tulee vaikuttamaan eniten talon sisällä siihen, miten resurssit käytetään - mistä säästetään ja mihin satsataan.

- Vähemmän hallintoa, enemmän tuotantoa, Sasi summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.