Yle: Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen myöntää, että al-Holin leirin suomalaisten kotiutusta suunniteltiin tälle viikolle – "Kun minulta kysyttiin päivää, en valehdellut"

6:03
Katso video: Miksi al-Holin kotiutusoperaatiosta vaietaan?

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen myöntää, että Koillis-Syyriassa sijaitsevan al-Holin leirin suomalaisia oli suunniteltu kotiutettavaksi tällä viikolla, kertoo Yle.

Katso video: Miksi al-Holin kotiutusoperaatiosta vaietaan?

Yle on nähnyt Kolehmaisen 27. marraskuuta allekirjoittaman asiakirjan. Sen perusteella Poliisihallituksessa on käyty läpi tälle viikolle suunnitellun kotiuttamisoperaation yksityiskohtia.

Kolehmainen kiistää valehdelleensa, sillä hän sanoo, ettei ole ollut tietoinen, minä päivänä ihmisiä olisi kotiutettu.

– Kun minulta kysyttiin päivää, niin en siihenkään valehdellut. Suunnitellun viikon tiesin, mutta en tarkkaa päivää.

"En ole nähnyt ulkoministeriön suunnitelmaa"

Kolehmainen kertoi keskiviikkona poliisin tiedotteessa, että hänellä ei ole ollut tiedossaan ulkoministeriön suunnitelmien sisältöä. Hän on kuitenkin Ylen mukaan allekirjoittanut asiakirjan, jossa käsitellään operaation yksityiskohtia.

– Minä en ole nähnyt ulkoministeriön suunnitelmaa. En ole valehdellut, kun olen sanonut näin, Kolehmainen kiistää Ylelle.

Kolehmaisen mukaan hänellä ei ole vieläkään tiedossaan kotiuttamispäivämäärää.

"Poliisin tehtävänä on puuttua palaamisesta mahdollisesti aiheutuviin turvallisuusuhkiin"

Poliisihallitus tiedotti keskiviikkona, että poliisi on varautunut siihen, että al-Holin leiriltä saapuisi ihmisiä Suomeen, ja suunnittelua on tehty useamman kuukauden ajan.

– Poliisin tehtävänä on puuttua kaikkiin palaamisesta mahdollisesti aiheutuviin turvallisuusuhkiin Suomessa, oli kyse sitten palaajista, heidän lähipiiristään tai muista toimijoista, poliisiylijohtaja Kolehmainen totesi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja