Yle-gatessa irtisanoutuneille satelee tukea Twitterissä – Ruben Stiller: "Ihailen toimintaanne"

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Erosen ja toimittaja Salla Vuorikosken eroamistieto on saanut paljon tukea sosiaalisessa mediassa. MTV Uutiset kokosi kiinnostavimmat reaktiot yhteen.

Yle-kohun keskiössä myöskin ollut, toimittaja ja Pressiklubi-ohjelman juontaja Ruben Stiller ihailee twiitissään entisten Yle-työtovereiden journalistista etiikkaa. 

Stand up-koomikko ja muun muassa Yle-puheelta tuttu juontaja Ali Jahangiri harmittelee, että kaksi toimittajaa joutui lähtemään Yle-kohun myötä, vaikka hänen mukaansa todellinen syypää on "vallasta humaltanut" pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Ylen pitkäaikainen uutisankkuri, toimittaja ja kirjailija Matti Rönkä twiittasi kommenttinsa irtisanoutumisiin viitaten Maaseudun tulevaisuus -lehdelle antamaansa haastatteluun. Hän kertoi nauttivansa työstään 99 prosenttia päivistä, mutta tänään ei ole juhlapäivä. "Koetetaan jaksaa ja puhua totta", Rönkä huomauttaa.

Helsingin yliopiston islamin ja arabian kielen professori, tietokirjailija Jaakko Hämeen-Anttila pitää Yle-kohua osoituksena myös siitä, että Suomessa on toimittajia, joita ei voi vaientaa.

Vapaa toimittaja ja entinen Ylen politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti kommentoi toimittajien erotietoa nasevasti Twitterissä. Hän lisäsi twiittiinsä arvoituksellisesti hashtagit #journalismi ja #R.I.P eli rest in peace, lepää rauhassa.

Yksi Suomen seuratuimmista henkilöistä Twitterissä, Somevaarina tunnettu Aku Eronen pohtii, onko Ylen sisällä kuohuva tilanne sellaista, jota toimittajien unelmatyöpaikkana pideltyltä Ylelstä odotetaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson pitää Erosen ja Vuorikosken eroamista vakavana kannanottona. Andersson myös vaatii, että pääministeri julkaisisi kaikki yhteydenpitonsa Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja