Yksi ryyppyreissu oli koitua 21-vuotiaan naisen kohtaloksi: "He uskoivat, että olen aivokuollut"

Opiskelijan juhlinta meinasi päättyä pahimmalla mahdollisella tavalla liiallisen alkoholin kertakäytön takia.

Yhdysvaltalainen opiskelija Hanna Lottritz varoittaa blogissaan alkoholinkäytöstä. Nainen jakaa koskettavan omakohtaisen tarinan, joka olisi voinut päättyä ikävällä tavalla.

– Olen erittäin onnekas, että toivuin täysin. Tiedän, että muut eivät tule olemaan yhtä onnekkaita, nainen kirjoittaa blogissaan.

Lottritz julkaisi blogitekstin syntymäpäivänään, kun järisyttävästä alkoholin yliannostuksesta oli kulunut noin puoli vuotta. Hän kertoo, ettei ollut koskaan aikaisemmin juonut yhtä paljon alkoholia kuin iltana, jolloin joutui sairaalaan ja vaipui koomaan.

Tekstin yhteydessä nainen julkaisi kuvan itsestään, joka on otettu sairaalassa noin tunti sinne saapumisen jälkeen. Hän päätti jakaa henkilökohtaisen kuvan blogissaan, koska uskoo, että kuvan näkeminen on tehokkaampi tapa välittää viesti kuin pelkkä asiasta kirjoittaminen.

– 21-vuotissyntymäpäivänä haluan jakaa elämäni muuttaneen tapahtuman, joka toivottavasti auttaa jotain muuta, Lottritz kirjoittaa Twitter-viestissä, jonka yhteyteen linkittää blogipäivityksensä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Viisi minuuttia myöhemmin lyyhistyin"

Viime kesänä nainen suuntasi musiikkifestivaaleille, jossa nautti muutaman juoman pitkin päivää. Hän tunsi olevansa juomisessa kavereitaan jäljessä ja rupesi ottamaan muita kiinni.

Kaveriporukassa alettiin kilpailla siitä, kuka pystyisi juomaan viskipullosta eniten. Lottritz kirjoittaa, että päätyi juomaan kupillisen verran viskiä yhdellä kertaa.

– Välittömästi tämän jälkeen kerroin kavereille, että olen kunnossa. Noin viisi minuuttia myöhemmin lyyhistyin. En hengittänyt.

Ystävät veivät Lottritzin lääkintätelttaan, josta hänet kiidätettiin sairaalaan. Lääkärit eivät uskoneet, että hän selviäisi seuraavasta yöstä.

– He uskoivat, että olen aivokuollut, koska en reagoinut mihinkään, nainen kirjoittaa.

Vuorokauden kuluttua Lottritz heräsi ja ymmärsi nopeasti tilanteen vakavuuden.

– Lääkärit ja hoitajat kysyivät minulta, yritinkö tappaa itseni juomalla niin paljon.

Nainen kirjoittaa, että on kuullut monta kertaa kavereiden kommentoivan alkoholista johtunutta sammumista niin, että kyllä se aamulla helpottaa. Hän korostaa, että on tänään hengissä juuri sen takia, että hänen kaverinsa hakivat apua.

Järkyttävän tapahtuman jälkeen Lottritz ei ole koskenutkaan alkoholiin. Paitsi syntymäpäivänään, jolloin joi yhden annoksen.

– Nykyään toimin yleensä kuskina, kun kaverini lähtevät ulos, hän kertoo.

Lottritz toteaa, että alkoholi itsessään ei välttämättä ollut asia, joka johti tapahtuneeseen, vaan hänen huonot valintansa tilanteessa. Hän korostaakin, ettei pyydä ketään välttämään alkoholia täysin, mutta kehottaa juomaan sitä vastuullisesti.

Lähde: BuzzFeed

Alkoholistin elämä ei ole ruusuilla tanssimista, katso video:

12:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja