Yksi loukkaantui, kun mies pudottautui kuolemaan Kampissa – kauppakeskus aikoo pohtia turvaratkaisujaan uusiksi

Helsingin Kampin kauppakeskuksessa tapahtui eilen illalla kuolemaan johtanut putoaminen.

40-vuotias mies kuoli pudottuaan neljännestä kerroksesta. Tilanteessa loukkaantui lievästi myös yksi sivullinen henkilö.

– Surullinen tilanne on ollut yllättävä ja ennalta arvaamaton, tässä tapauksessa on yksi sivullinen joutunut vaaraan, mutta viranomaisilta saadun tiedon mukaan hän on selvinnyt tilanteesta lievin vammoin, kertoo kauppakeskuksen johtaja Tiina Fågel.

Fågelin mukaan putoaminen ei ole voinut tapahtua vahingossa. Poliisi tutkii tilannetta kuolemansyyn selvittämisenä.

– Kampista ei voi vahingossa päästä putoamaan yläkerroksista. Vastaavanlainen tilanne tapahtui kauppakeskuksessa aikaisemmin, reilu kymmenen vuotta sitten, hän kertoo.

Vuonna 2007 mies hyppäsi keskuksen kuudennesta kerroksesta ja sai surmansa. Myös vuonna 2012 tapahtui tilanne, jossa mies hyppäsi toisesta kerroksesta, ja hänet vietiin sairaalaan.

Työntekijät järkyttyneet

Vastaavien tilanteiden varalle pohditaan ratkaisuja. Kauppakeskuksessa kaikki rakenteet noudattavat voimassaolevia rakentamiseen liittyviä turvamääräyksiä.

– Tulemme varmasti vielä sisäisesti pohtimaan turvallisuusalan yhteistyökumppanimme kanssa, minkälaisia ratkaisuja voisi olla, joiden avulla myös tahallisia pudottautumisia voisi minimoida tai jopa estää.

Kauppakeskuksessa oli tapahtumahetkellä asiakkaita reilut pari tuhatta ihmistä. Kauppakeskuksen henkilökunta on ollut tilanteesta järkyttynyt.

– Henkilökunta on ymmärrettävästi surullisesta tapauksesta järkyttynyt, heidät ohjataan kukin kääntymän tarvittaessa kriisiavun puoleen.

Uutista päivitetty klo 12.49: Lisätty tieto vuoden 2007 tragediasta.

Lue myös:

    Uusimmat