Mainos

YIT vähentämässä 300 työntekijää

Neljännes YIT:n verkkopalveluiden henkilökunnasta saattaa menettää työpaikkansa. Vähennystarpeen taustalla on liikevoiton romahtaminen alan kannattavuuden laskun vuoksi.

Rakennuskonserni YIT on vähentämässä 300 työntekijää verkkopalveluistaan. Yhtiö kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta tänään.

Vähennystarpeen perusteena on liikevoiton romahtaminen. YIT:n mukaan teleoperaattorit ovat vähentäneet investointejaan ja laajakaistaliittymienkin kysyntä on heikentynyt.

- Markkinat ovat muuttuneet pysyvästi. Tilanne alkoi heiketä heti alkuvuodesta, sanoo yhtiön verkkopalvelutoimintojen toimitusjohtaja Pekka Frantti.

Osan vähentämistarpeesta YIT pyrkii toteuttamaan sijoittamalla henkilöitä uusiin tehtäviin yhtiössä. Myös mahdollisuudet eläkejärjestelyihin selvitetään.

Verkkopalvelujen osuus YIT:n liikevaihdosta on ollut noin 3 - 4 prosenttia ja henkilöstöstä 5 prosenttia.

Työntekijöille irtisanomisuhka ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä tuloksen hiipuminen on havaittu. Noin 300 työntekijän vähennys 1200 työntekijän yksiköstä tuntui silti ylimitoitetulta.

- Se veti henkilöstön aika hiljaiseksi. Aika raskaasti luvut otettiin, kuvaili pääluottamusmies Pentti Sonck.

Yhtiön tulos kokonaisuudessaan parani

Koko YIT:n tulos nousi alkuvuonna noin 110 miljoonaan euroon, eli lähes viidenneksellä viimevuotisesta. Liikevaihtoa konserni keräsi tammi - kesäkuussa 1,6 miljardia.

YIT arvioi, että liikevaihto ja tulos jatkavat loppuvuonna kasvuaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.