Yhdysvallat kiistää väitteet joukkojen vetämisestä Irakista: "Huonosti muotoiltu luonnos"

1:59
Iranin ja Yhdysvaltojen välit kireällä – Iran vannoo edelleen kostoa

Yhdysvaltojen johtaman liittouman perääntymisaikeista Irakista vallitsi illalla melkoinen epäselvyys.

Uutistoimistot uutisoivat illalla näkemästään kirjeestä, jonka mukaan Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot vetäytyvät Irakista maan suvereniteetin kunnioittamiseksi. Kirjeen mukaan liittouman joukot aiotaan sijoittaa uusiin paikkoihin tulevien päivien ja viikkojen aikana.

Irakin parlamentti on kehottanut maan hallitusta karkottamaan liittouman sotilaat maasta.  Vaatimuksen taustalla on Yhdysvaltain Irakissa tekemä lennokki-isku, jossa sai surmansa Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vetäytymisestä kertovan kirjeen aitous oli vahvistettu Irakin armeijalähteistä. Kirjeen aitous joutui kuitenkin nopeasti kyseenalaiseksi.

Pentagonin tiedottaja ei vahvistanut kirjeen autenttisuutta. Yhdysvaltain puolustusministerin mukaan Yhdysvalloilla ei ole aikomuksia perääntyä Irakista. Myöhään illalla Suomen aikaa yhdysvaltalaiskenraali Mark Milley sanoi, että kyseessä oli huonosti muotoiltu vedos, jonka tarkoitus oli painottaa joukkojen liikehdinnän lisääntymistä.

Silminnäkijätietojen mukaan useita helikoptereita on lentänyt illalla Bagdadin yläpuolella.

Yhdysvalloilla on Irakissa yli 5 000 sotilasta.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja