Yhdysvallat pyrkii rokottamaan 100 miljoonaa kansalaista koronaa vastaan helmikuun loppuun mennessä

6:53
Britanniassa koronarokote käyttöön jo ensi viikolla – moni suomalainen empii rokotteen ottoa

Yhdysvallat pyrkii rokottamaan 100 miljoonaa ihmistä koronaa vastaan helmikuun loppuun mennessä.

Tällä saataisiin viranomaisten mukaan suojattua riskiryhmät eli ikäihmiset, terveydenhuollon työntekijät ja pelastustyöntekijät. Luku on noin 40 prosenttia maan aikuisväestöstä.

100 miljoonan rokotettavan arvio perustuu Pfizerin ja Biontechin sekä Modernan koronarokotteisiin, joiden odotetaan saavan Yhdysvalloissa myyntiluvat joulukuun aikana.

Laskelmien mukaan 20 miljoonalle ihmiselle saataisiin rokote joulukuussa, 30 miljoonalle tammikuussa ja 50 miljoonalle helmikuussa.

Rokotteiden tuotannosta ja kuljetuksista vastaavien viranomaisten mukaan kuljetukset pyritään saamaan liikkeelle vuorokauden sisällä siitä, kun mahdollinen myyntilupa rokotteille myönnetään. Ensimmäisten rokoteannosten odotetaan lähtevän liikkeelle 15. joulukuuta.

Yhdysvalloissa on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan raportoitu pandemian aikana yli 13,8 miljoonaa koronavirustartuntaa ja 270 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä on määrällisesti eniten koko maailmassa.

Maan koronatilannetta seuraavan Covid Tracking Projectin tiistaisten tietojen perusteella sairaalahoidossa on nyt lähes 100 000 koronapotilasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja