Mainos

Yhdysvallat hiillostaa Libyaa

Yhdysvallat on jälleen uhannut Libyaa uusilla pakotteilla Lockerbien kiistan takia. Yhdysvallat yrittää painostaa Libyaa luovuttamaan pikaisesti kaksi Lockerbien pommi-iskusta epäiltyä oikeudenkäyntiä varten.

Ensi maanantaina tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun pommi-isku tuhosi Pan Amin lentokoneen Skotlannin Lockerbien yllä. Iskusta epäillään kahta Libyan tiedustelupalvelun agenttia. Tuoreimmat tiedot kertovat, että Libyan korkein päättävä elin, kansankongressi, olisi hyväksynyt ehdotuksen oikeudenkäynnin järjestämisestä jossain puolueettomassa maassa.

Lockerbien pommi-iskun uhrien omaiset voivat ajaa siviilikannetta Libyaa vastaan, katsoo Yhdysvaltain vetoomustuomioistuin. Turmassa sai surmansa 270 ihmistä. Tuomioistuin toteaa päätöksessään, että onnettomuuskoneessa menehtyneiden omaiset voivat jatkaa taisteluaan lakiteitse Libyaa ja iskusta epäiltyjä libyalaisagentteja vastaan. Libya on aiemmin todennut, että amerikkalaisoikeus ei voi käsitellä vierasta valtiota koskevaa kannetta.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.