Mainos

Yhdistyksen tililtä vietiin huomattava summa rahaa – tunnukset kalastellut huijari esiintyi pankin turvallisuusjohtajana

Poliisi tutkii Danske Bankin nimissä tehtyä törkeää törkeä maksuvälinepetosta ja identiteettivarkautta, jolla huijattiin rahaa suomalaiselta yhdistykseltä.

Poliisin tietoon tuli heinä- ja elokuun vaihteessa tapaus, jossa suomalaisen yhdistyksen edustajaa lähestyttiin tekstiviestitse Danske Bankin turvallisuusjohtajan nimissä. Viestien lähettäjä vakuutteli yhdistyksen talousvastaavalle, että yhdistyksen tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuus olivat uhattuina.

Viestien lähettäjä tiesi yhdistyksen talousvastaavan kotiosoitteen ja syntymäajan. Hän väitti talousvastaavalle, että tarvitsi vielä yhdistyksen avainlukulistan tietoja voidakseen "tehdä tarvittavat toimenpiteet yhdistyksen käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuuden palauttamiseksi".

Yhdistyksen talousvastaava uskoi yhdistyksen käyttäjätunnuksen ja salasanan turvallisuuden olevan uhattuina. Hän kertoi viestien lähettäjälle yhdistyksen avainlukulistan loppuosan. Tämän jälkeen yhdistyksen tililtä katosi huomattava määrä rahaa.

Älä vastaa tietouteluihin

Poliisi muistuttaa, että mitkään tahot eivät lähesty asiakasta puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestitse kyselläkseen asiakkaan henkilötietoja tai verkkopankkiin liittyviä tunnuksia, kuten käyttäjätunnuksia, salasanoja tai avainlukulistan numeroita.

Poliisi muistuttaa myös, että pankit eivät koskaan lähetä sähköpostitse tai tekstiviestitse linkkiä, jolla pyytävät asiakkaitaan kirjautumaan sivuilleen. Kenenkään ei kannata kirjautua "pankin sivuille" sähköpostitse tai tekstiviestitse tulleen viestin kautta.

Poliisi on pidättänyt henkilön, jonka epäillään olleen mukana huijauksessa. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä maksuvälinepetoksena ja identiteettivarkautena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.