Mainos

Ydinvoimamielenosoitus Olkiluodossa: 25 aktivistia kiinni

Olkiluodossa Eurajoella on otettu kiinni aamulla kaikkiaan 25 ydinvoimaa vastustavaa mielenosoittajaa.

Heidät kuljetettiin Porin pääpoliisiasemalle ja Rauman poliisiasemalle. Heitä epäillään pääsääntöisesti niskottelusta. Osa heistä on jo päästetty pois.

Varusteina mielenosoittajilla on ollut banderolleja, rumpuja, kenttäkeittiö ja muuta rekvisiittaa. Väkeä on koolla joitakin kymmeniä. Tapahtumaan osallistuneen Susanna Sainion mukaan suuri osa mielenosoittajista on ollut poliisin osoittamassa paikassa. Hän kuvailee tilannetta rauhalliseksi.

Mielenosoituksen järjestäjät kertovat kuitenkin ainakin yhden mielenosoittajan loukanneen olkapäänsä poliisin nostaessa häntä pois tieltä. Satakunnan poliisilaitoksen tilannekeskuksessa ei tiedetty aamupäivällä kenenkään loukkaantuneen.

Mielenosoittajat ovat vaatineet, että ydinvoiman lisärakennus- ja kaivoshankkeet hylätään. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Ydinvoimaa vastustava Olkiluoto Blockade -tapahtuma alkoi pari minuuttia vaille viisi aamulla siten, että Olkiluodontielle johtavalle Sorkanmaantielle oli kaadettu kolme puuta, jotka estivät tien käyttämisen. Kaatuneet puut aiheuttivat aamuhämärässä myös vaaraa liikenteelle.

Poliisi raivasi tien ja otti tapahtumapaikalta kiinni kolme henkilöä epäiltynä vaaran aiheuttamisesta.

Puolitoista tuntia myöhemmin Olkiluodontielle johtavalle Sohantielle oli pystytetty kolmesta puusta koottu ”kolmijalka”, jonka kärjessä istui henkilö. Kolmijalka esti tien käytön. Paikalta otettiin kiinni yhteensä viisi henkilöä.

Lisäksi aamuseiskan jälkeen Valtatie 8:lta otettiin kiinni 14 henkilöä, jotka yrittivät tukkia tietä. Henkilöt eivät lopettaneet tientukkimisyritystä poliisin kehotuksista ja käskyistä huolimatta ja heitä epäillään niskoittelusta. Lisäksi paikan päältä on otettu kolme muuta henkilöä kiinni.

Paikalla partioi yli 80 poliisia. Poliisin arvion mukaan mielenosoitukset kestävät koko päivän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.