Mainos

WSOY ja Otava yhdistävät lehtipainotoimintansa

WSOY ja Otava yhdistävät lehtipainotoimintansa uuden Acta Print -nimisen yhtiön alle. Kumpikin yhtiö omistaa Acta Printistä puolet. Uuden yhtiön vuosiliikevaihdoksi arvioidaan yli 300 miljoonaa markkaa. Sen toiminta alkaa toukokuun alussa.

Uuteen yhtiöön siirtyvät Espoossa sijaitseva Otavan Syväpaino ja Porvoossa toimiva WSOY:n lehtipainoyksikkö sekä näiden esivalmistusyksiköt. Otavan talousjohtajan Jouko Seppälän mukaan ratkaisulla haetaan synergiahyötyä alan kiristyvässä kilpailussa.

-Otava on perinteisesti painanut syväpainossa laajalevikkiset, suuripainoksiset tuotteet, kun WSOY:n offsettekniikka sopii paremmin pienempipainoksisiin tuotteisiin. Yhdistämällä nämä saadaan erittäin laaja tuoteskaala, ja kun tekniikkaa päästään virittelemään optimaalisiin käyttöasteisiin, niin se tuo lisää kapasiteettia, Seppälä sanoo. Toimintojen yhdistämisellä varaudutaan myös tuleviin investointeihin.

Perustajayhtiöt vuokraavat painokoneet ja tuotantotilat Acta Printille, jonka taseen loppusumma on noin 70 miljoonaa markkaa. Siitä osakepääoman osuus on 10 miljoonaa ja muu pääoma 20 miljoonaa markkaa.

WSOY:llä ja Otavalla on jo vanhastaan kokemusta yhteisyrityksistä; ne omistavat yhdessä vuonna 1934 perustetun Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n, jonka aikakauslehtiä on tähänkin saakka painettu molemmissa painoissa. Suuresta Suomalaisesta Kirjakerhosta WSOY ja Otava omistavat kumpikin 40 prosenttia ja Yhtyneet Kuvalehdet 20 prosenttia. Aikakauslehtien lisäksi yhtiöiden painoissa painetaan mm. postimyyntiluetteloita ja muita mainospainotuotteita.

Yhdistettävien yksiköiden työntekijät, Otavalta 140 ja WSOY:ltä 170 henkilöä, siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Acta Printin toimitusjohtajaksi on nimitetty WSOY:n hallituksen jäsen ja lehtiyksikön johtaja, dipl.ins. Sven Meinander.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.