Mainos

Wikipedian perustaja huolissaan urkinnasta

Verkkotietosanakirja Wikipedian perustaja Jimmy Wales uskoo, että ihmiset vaativat tulevaisuudessa yhä enemmän turvallisuutta verkossa.

Monen kokemus yksityisyydestä internetissä koki kolauksen Yhdysvaltojen urkintaskandaalin myötä. Wales pitää urkintakohua jopa hälyttävänä ja uskoo, että ihmiset saattavat tulevaisuudessa maksaa yksityisyydestään.

– Ihmisiä huolettavat, kenellä muulla on kopio, mihin tietoni on tallennettu ja jos tuhoan jotain, onko se todella tuhottu. Kaikki nämä avoimet kysymykset voivat johtaa ajattelemaan, että turvallisemmasta paikasta esimerkiksi kuvilleen ollaan valmiita maksamaan, Wales sanoi MTV3 Uutisille.

Verkkotietosanakirja Wikipedia on yksi maailman suosituimmista internetsivuista. Siellä on luonnollisesti myös ikäviä asioita. Wales kertoo, että heitä ei kuitenkaan juurikaan painosteta poistamaan tietoja.

– Uskon, että yksi syy siihen on se, että olemme ottaneet vahvan vastustavan kannan asiaan. Ihmiset tietävät, että painostus ei kannata, koska emme kuuntele. Yleensä asiasta valittava esimerkiksi julkisuuden henkilö ymmärtää, että sivulla on hyviä ja huonoja asioita, koska se on hänen historiansa. Hän haluaa kuitenkin, että kokonaiskuva tulee esiin. Yleensä heidän pyyntönsä ovat ihan kohtuullisia.

Wales kertoo, että itsestään kertovaa Wikipedia-artikkelia hän ei ole muokannut enää moneen vuoteen – ja se olisikin nykyisten ohjeiden vastaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.