Mainos

Wihuri15 käyntiin – panssarivaunut paikalle 600-metrisellä junalla

Puolustusvoimien suuri Wihuri15-sotaharjoitus alkaa tänään Pohjois-Karjalassa. Viikon mittaisen harjoituksen teemana on Maavoimien uusi taistelutapa.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa lähes kaikista Maavoimien joukko-osastoista. Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus on noin 10 000 henkilöä, joista reserviläisiä on noin 2 000.

Maavoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja ilma- ja merivoimista, rajavartiolaitokselta sekä muista pääesikunnan alaisista laitoksista.

Wihuri15 on näkynyt vahvasti jo alkuviikosta, kun joukkoja ja kalustoa on siirretty Pielisen länsipuolelle sijaitsevalle harjoitusalueelle.

Raskain kalusto siirrettiin rautateitä pitkin. Panssarivaunuja kuljettaneella junalla oli painoa 1 500 tonnia, joten urakka vaati kaksi veturia.

– Ajoneuvojen järjestys junassa on ennakkoon laskettu ja juna täytetään sentilleen näiden laskelmien mukaan. Kolmessa tunnissa koko 600 metrinen juna on valmis ja raskas lasti asianmukaisesti kiinnitetty, tiedotteessa kuvaillaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.