WHO aloitti akryyliamidi-kokouksen

epäterveellistä ruokaa
epäterveellistä ruokaaCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2002
Julkaistu 25.06.2002 14:24(Päivitetty 26.06.2002 13:58)

Maailman terveysjärjestö WHO aloitti tänään kokouksen, jossa tarkastellaan akryyliamidiin liittyviä terveysriskejä.

Mahdollisesti syöpää aiheuttavaa akryyliamidia on löydetty joistakin peruselintarvikkeista. Geneveen kokoontuneet 25 kansainvälistä asiantuntijaa keskustelevat kolmen päivän ajan ruotsalaistutkijoiden huhtikuussa tekemästä havainnosta, jonka mukaan esimerkiksi perunalastut, ranskanperunat, aamiaismurot ja näkkileipäkin voivat sisältää korkeita pitoisuuksia akryyliamidia.

WHO:n on määrä kertoa asiantuntijoiden näkemyksistä kokouksen päättyessä torstaina. WHO pitää ruotsalaistutkimusta huolestuttavana, koska samansuuntaisia tuloksia on saatu myös muista maista. WHO:n mukaan altistuminen suurelle määrälle akryyliamidia voi vaurioittaa hermostoa, halvaannuttaa, aiheuttaa impotenssia ja todennäköisesti syöpää.

(STT-AFP)

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat