Wedman neljäs

Pasi Wedman tähtäsi olympiakiväärin loppukilpailussa neljänneksi.

Wedman ampui 97,1 pistettä ja sai lopputuloksekseen 672,1 pistettä, ja jäi pronssimitalista reilut 5 pistettä. Wedmanin laukaukset 10 metristä 60 ls -loppukilpailussa olivat: 10,6, 9,0, 8,2 10,6, 10,1, 10,7, 10,2, 10,4, 9,0 ja 8,3. Kiinan Ling Yang voitti kultaa 0,1 pisteen erolla (681,1-681,0) ennen moldovalaista Oleg Moldovania. Kiinan Zhiyuan Niu oli kolmas tuloksella 677,3.

Kiri auttoi

Wedman kehitti olympiakiväärikilpailun toisena päivänä hurjan kirin. Wedman nousi erinomaisesti sujuneiden nopeiden juoksujen 30 laukauksen ansiosta peruskilpailun kuudenneksi ja petrasi loppukilpailussa vielä kaksi sijaa. Onnistuminen toi Wedmanille kisajoukkueen toistaiseksi parhaan sijoituksen.

-Toivottavasti en ole kovin kauan joukkueen menestynein, Wedman kannusti joukkuekavereitaan. Neljäs sija tuonee Wedmanille muutakin hyvää kuin tyytyväisen olon. Erityisen mielissään hän olisi paluusta urheilijapalkan nauttijaksi. Opiskelijalle 5 600 markan kuukausitulo olisi iso apu.

Pikaisimman palkinnon Wedman sai kuitenkin heti kisapaikalla. Siitä vastasi kämppäkaveri Juha Hirvi.
-Me olemme kiusanneet toisiamme jo viikon, ja Pasi on uikuttanut sängyn alla. Nyt hän saa tulla jo sängylle nukkumaan, Hirvi leukaili ampujien kuopukselle.

Erikoinen tulosjakauma

Wedman, 25, ampui lopuksi mainiosti. Nopeiden juoksujen tulos 288 oli pisteen parempi kuin avauspäivän hitaiden juoksujen. Suhde on erikoinen, sillä yleensä ampujat hallitsevat taulun hitaan liikkeen sujuvammin.

-Harvemmin nopeat juoksut ovat minullekaan parempia, Wedman totesi. Hänet tunnetaan kuitenkin ampujapiireissä hyvänä nopeiden juoksujen osaajana. Se näkyi myös loppukilpailussa, jossa Wedman tähtäsi kymmenellä laukauksella tuloksen 97,1. Yhteistulos 672,1 nosti hänet ohi Venäjän Igor Kolessovista ja Tshekin Miroslav Janusista. Pronssiin jäi kuitenkin matkaa 5,3 pistettä.

-Mitali ei ollut lähelläkään. Ajattelin ennen finaalia, ettei minulla ole kisassa mitään hävittävää ja pystyin ampumaan hyvällä fiiliksellä koko ajan. Olympiakiväärin ensimmäisen päivän päätteeksi Wedman joutui etsimään tunnelmaa syvältä.

-Hetken tuntui siltä, että kisa on pilalla. Päätin kuitenkin hoitaa homman loppuun asti. Neljäs sija täyttää kyllä mitan, kalastusta harrastava Wedman myhäili. Hitaissa juoksuissa Wedman oli vasta 13:s ammuttuaan 287. Etenkin avaussarjan 92 kahdella seiskalla höystettynä antoi vain pienet toiveet Wedmanin loppukilpailupaikasta.

Wedmanin lisäksi kisan pronssimitalisti tähtäsi nopeissa juoksuissa paremman tuloksen kuin hitaissa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja