Mainos

Vuosaaren yli 15 vuoden takaisen palkkamurhan tutkinnassa uusia epäiltyjä – entisiä huumepoliiseja epäillään virkarikoksista

Jari Aarnioon yhdistetyn Volkan Ünsalin palkkamurhan tutkinnassa on tullut lisää epäiltyjä. Illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan kahta Helsingin entistä huumepoliisia epäillään asiassa virkarikoksista.

– On tullut lisää epäiltyjä. Poliisimiehiä epäillään tässä vaiheessa virkarikoksista. Epäilyjen sisältöä en kommentoi tarkemmin, tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto vahvistaa MTV:lle.

Aarnio ja ex-jengipomo Keijo Vilhunen ovat Ünsal-tutkinnassa epäiltynä murhasta.

Heidät otettiin kiinni viime heinäkuussa. Poliisi vaati Vilhusta vangittavaksi. Käräjäoikeus ei tähän suostunut. Molemmat vapautettiin.

Tutkinnan mukaan Aarnion epäillään tienneen murhahankkeesta etukäteen ja aiheuttaneen laiminlyönneillään sen, että ruotsinturkkilainen Ünsal joutui murhatuksi Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003.

Rikospaikan tietojen mukaan kahden Aarnion alaisena toimineen entisen huumepoliisin virkarikosepäilyt koskevat puolestaan sitä, että he eivät ole ilmoittaneet Aarnion mahdollista poliisirikosta eteenpäin.

Esitutkinta on loppusuoralla, ja se pyritään saamaan loppulausunnoille alkuvuoden aikana. Sekä Aarnio että Vilhunen ovat edelleen epäiltynä murhanimikkeellä.

Helsingin poliisin murhatutkijat tekivät alkuperäisessä Ünsal-tutkinnassa yhteistyötä Helsingin huumepoliisin kanssa. Huumepoliisi tutki törkeää huumausainerikosta.

Ünsalin murhasta tuomittiin neljä henkilöä elinkautiseen vuonna 2005.

KRP avasi tutkinnan uudelleen sen jälkeen, kun yksi tuomituista yllättäen avautui poliisille ja väitti Vilhusen toimineen murhan toimeksiantajana. Samalla alettiin myös selvittää, suojeltiinko Vilhusta tutkinnassa.

Vilhunen paljastui Aarnion huumejutussa Helsingin huumepoliisin tietolähteeksi. Vilhunen tuomittiin Aarnion huumejutun yhteydessä useista rikoksista kymmenen vuoden vankeuteen.

Uudessa tutkinnassa kuullut epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja