Vuohenjuusto-suklaabrownie

  • Brownie-taikina:
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 70 %)
  • 200 g suolatonta voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria (tai puolet esim. muscovadosokeria ja puolet tavallista)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
  • 200 g mascarponea tai tuorejuustoa
  • 150 g vuohentuorejuustoa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1,5 dl tomusokeria tai noin 1 dl tavallista sokeria
  • 2 kananmunaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai hyvin varovasti kattilassa liedellä. Vatkaa suklaaseoksen jäähtyessä hieman kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään jäähtynyt suklaaseos. Sekoita varovasti ja lisää lopuksi siivilän läpi vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi varovaisesti. Levitä reilu puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun paistosvuokaan (koko n. 20 x 30 cm tai pyöreän läpimitta n. 20 cm)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä hieman epätasaisesti suklaataikinan päälle. Lopuksi lastalla tai lusikalla "marmoroi" tuorejuustotäytettä taikinan joukkoon, että taikina ja täyte hieman sekoittuvat keskenään. Lisää päälle loput suklaataikinasta, epätasaisuus ei haittaa.

Paista 175 asteisessa uunissa 35-40 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä esim. yön yli ja tarjoa marjakastikkeen tai hedelmien kanssa (mm. tuore viikuna sopii hyvin).

Resepti: Saara Louhelainen

Lue myös:

    Uusimmat