Vuoden suomalainen elintarvike -finalistit valittiin

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailun finaaliin on valittu 17 uutuustuotetta. Finalistituotteista 14 kilpailee vähittäiskauppatuotteiden sarjoissa ja kolme suurkeittiötuotteiden sarjassa. Tuotteiden ja tuotesarjojen joukosta valitaan 8. toukokuuta Vuoden 2001 Tähtituote. Loppukilpailuun valituissa tuotteissa korostuivat terveysvaikutteisuus ja terveysnäkökohdat. Kehittämistavoitteina nousivat esiin perinteisyys ja parempi maku.

Tästä huolimatta tärkeimmät lähtökohdat ja kriteerit finalistituotteiden valinnassa olivat tuotteen aistittava laatu sekä uutuus- ja innovaatioarvo. Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu järjestettiin nyt yhdettätoista kertaa.

Elintarviketeollisuudessa uskotaan funktionaalisiin tuotteisiin

Vuoden 2001 Tähtituotteiden palkitsemisella Elintarviketeollisuusliitto haluaa tukea kotimaisen elintarviketeollisuuden tutkimusta ja tuotekehitystä ja tehdä tunnetuksi sen tuloksia.

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pekka Hämäläisen mukaan suomalaisten elintarvikeyritysten tuotekehityksessä on otettu entistä enemmän huomioon kuluttajien kiinnostus hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Terveysvaikutteisten elintarvikkeiden markkinat kasvavat nopeasti. On arvioitu, että vuonna 2010 länsimaalainen kuluttaja ostaa noin 30 prosenttia elintarvikkeista sillä perusteella, että niissä on jokin erityinen terveyteen vaikuttava ominaisuus

Elintarviketeollisuusliitossa uskotaan, että ainoastaan satsaamalla elintarvikkeiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen on mahdollista päästä myös kansainvälisille markkinoille. Hämäläinen näkee ilmeisenä, että elintarviketeollisuuden tämän hetken noin 400 miljoonan markan tutkimus- ja tuotekehitysrahoitusta on tarvetta lisätä.

(Lähde: MTV3 Internet / Finfood)

Vähittäiskauppa tuotteiden finalistit:

Lännen Tehtaat Oyj, Apetit Nelikko -pizzapohjat Raisio Yhtymä Oyj, Elovena Hetki -pikapuuroainekset Hautaniemen Kotijuustola Oy, Luolamies-juustotuoteperhe Pouttu Oy, Ohuen ohut possupaisti ja Ohuen ohut kalkkunafilee Valio Oyj, Gefilus emmental-tyyppinen kevytjuusto Atria Oyj, Bueno 5% -kalkkunamakkarasarja HK Ruokatalo Oyj, LINOBENE-tuoteperhe Jokken Kebab Ky, Kauraryynimakkara Ingman Foods Oy Ab, RELA-jäätelöt Kaarina Rajala, Porkkana-marmeladimakeinen Oy Marli Ab, Marli Vital -juomasarja Oy Sinebrychoff Ab, KOFF Velvet Valio Oyj, Evolus hapatettu maitojuoma Viking Coffee Oyj, Costa Rica -uniikkikahvit

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja