Mainos

Vuoden lehtikuva on julkaisematon otos – vuoden uutiskuva peffaan tatuoitu Niinistö

Vuoden lehtikuvat 2012-kilpailu ratkesi poikkeuksellisella tavalla, kun helsinkiläinen kuvajournalisti Meeri Koutaniemi voitti kilpailussa kaikkiaan viisi eri sarjaa.

25-vuotiaan Koutaniemen kuva valittiin sekä vuoden lehtikuvaksi että vuoden henkilökuvaksi. Tuomaristo kiitteli voittajakuvaksi valittua venäläisen journalistin muotokuvaa klassisesti kauniiksi ja kohdettaan kunnioittavaksi.

– Yritän valokuvan keinoin kertoa sellaisten ihmisten tarinoita jotka ei muuten saa näitä tarinoita kuulluksi, Koutaniemi sanoo MTV3 Uutisille.

– Läsnäolo ja molemminpuolinen kunnioittaminen on se peruskivi koko tässä työssäni. Näen,että ilman omaa paljautta ja ilman omaa herkkyyttä mitään kiinnostavaa ei synny.

Vuoden lehtikuvaksi valittua otosta ei ole julkaistu, mutta se on esillä Suomen valokuvataiteen museossa 19. toukokuuta asti.

Presidenttejä – vaikka peffaan tatuoituna

Vuoden lehtikuvat -kilpailu on 50 vuoden ikäinen ja monet palkituista kuvista osa kansakunnan yhteistä muistia, kuten tietysti Kekkoskuvat.

Tämän päivän vuoden uutiskuva presidentinvaaleista voi hätkäyttää, Jenni Gästgivarin kuvassa Niinistön kasvot on tatuoituna kannattajan kankkuun.

– Parhaan uutiskuvan siitä teki se, että se heijastaa osuvasti useita nykypäivän ilmiöitä. Kuvaustapa on suora ja nopea. Visuaalinen tyyli on hieman rosoinen, mutta silti monitasoinen ja subjektiivinen. Kuvan voi myös nähdä kritiikkinä sitä kohtaan, että kaiken pitää tänä päivänä olla nopeaa ja halpaa, tuomaristo perusteli valintaa.

Myöskään Gästgivarin voittajaotosta ei ole julkaistu lehdessä.

Timo Pyykön vuoden urheilukuvassa on puolestaan ratkaiseva hetki: Michael Pheplsin kädet puhkaisevat vedenpinnan ensimmäisenä Lontoon olympialaisissa. Vuoden urheilukuva on julkaistu Apu-lehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.