Vuoden 2005 loma-asuntomessut rakennetaan Airistolle

Loma-asuntomessut tulevat kahden vuoden päästä ensimmäistä kertaa meren rannalle. Paraisille, aivan Airiston syliin, rakennetaan 38 tontille merellinen asunto-alue, jossa perinteisten lomamökkien oheen syntyy myös ympärivuotiseen asumiseen soveltuvia rakennuksia.

Maisemallisesti messualue liittyy valtakunnallisesti arvokkaaseen kansallismaisemaan ja hankkeella on suuri merkitys saaristomaisemassa.

- Tavoitteeksi on asetettu maisemakuvallisesti korkeatasoinen ja viihtyisä alue. Messutalot tulevat mm. täydellisen kunnallistekniikan piiriin, sanoo Paraisten kaupunginjohtaja Folke Öhman.

Hän uskoo, että perinteisen loma-asumisen ohella ympärivuotinen "mökillä" asuminen lisääntyy. Airiston loma-asuntomessuille onkin tarkoitus rakentaa kymmenen jatkuvaan asumiseen soveltuvaa rakennusta. Öhmanin ajatuksissa on, että messualueesta tulee Paraisille uusi kaupunginosa. Sille on jo nimikin valmiina - Airiston kaupunginosa.

Tavoitteena parhaat messut

Messujen projektipäällikkö Lars Nummelin uskoo, että loma-asuntomessuista tulee vuoden 2005 tärkein tapahtuma Turun seudulla.

- Odotamme, että ainakin 60 000 vierasta käy messuilla, jotka ajoittuvat juhannuksen kummallekin puolelle. Messujen valmistelijat aikovat tehdä Airistolle loma-asumismessujen historian parhaan tapahtuman.

- Ainakin olot ovat täällä ihanteelliset. Meillä on erinomainen tie perille, ja täällä ollaan sitten aivan Airiston aukon tuntumassa, keskeisellä paikalla maailman kauneimmassa saaristossa.

- Valmistelut etenevät siten, että syksyllä tontit tulevat haettaviksi. Vuoden vaihteen jälkeen tehdään kunnallistekniikka ja tiet, keväällä pääsevät rakentajat paikalle ja messut avataan, 17. kesäkuuta 2005, kiteyttää Nummelin hankkeen aikataulun.

Tänä vuonna loma-asuntomessut pidetään Kurussa ja ensi vuonna Hartolassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja