Mainos

VR purki miljoonien kiskobussikaupan

VR on purkanut keväällä 1995 espanjalaisyhtiön kanssa tekemänsä kiskobussikaupan. VR:n mukaan kiskobussit eivät täyttäneet sovittuja vaatimuksia. Sopimuksen arvo oli sata miljoonaa markkaa, ja se käsitti 16 kiskobussia ja option toisesta saman suuruisesta toimituksesta. Kiskobussit valmisti espanjalainen GEC Alsthom Transporte-yhtiö.

VR on testannut näitä kiskobusseja viime vuoden keväästä lähtien. Testitulosten mukaan suurimmat puutteet kiskobusseissa olivat niiden paino ja sisään kuuluva melu. Bussit ylittivät yhdeksällä tonnilla sovitun 38 tonnin painorajan, ja melutaso sisällä ylitti sovitun 12 desibelin enimmäisrajan.

VR:n varatoimitusjohtaja Erkki Hämäläisen mukaan yhtiössä mietitään nyt pikaisesti kiskobussiliikenteelle jatkoa, ja väliajalla liikenne näillä rataosuuksilla hoidetaan veturijunakalustolla.

Espanjalaisia kiskobusseja ehdittiin toimittaa Suomeen jo yhteensä kuusi kappaletta, mutta koekäytössä niistä oli vasta muutama. Kiskobussiliikenteellä VR:n tavoitteena on säilyttää vähäliikenteisten rataosien palvelutaso ja matkustajamäärät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.