VR ottaa käyttöön maskipakon kaikkiin kauko- ja lähijuniin

Maskitta voi olla vain terveyssyistä, mutta siitä ei vaadita erillistä todistusta.

VR asettaa maskipakon toistaiseksi kaikkiin kauko- ja lähijuniin huomisesta alkaen. Jos on terveydellinen este, maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää.

VR kertoo, että viimeisimmän asiakaskyselyn mukaan 65,5 prosenttia sen asiakkaista on toivonut maskipakkoa juniin. Asiakkaiden toiveiden lisäksi päätöstä perustellaan heikentyneellä koronatilanteella.

Junissa on ollut vahva maskisuositus jo viime syksystä alkaen. Parhaimmillaan jopa 90 prosenttia matkustajista on käyttänyt maskia, joskin maskinkäyttö vaihtelee alueittain.

"Huomautamme maskittomuudesta"

VR arvioi, että terveydelliset syyt voivat olla este maskinkäytölle pienellä osalla asiakkaista. Yhtiön mukaan nämäkin asiakkaat ovat tervetulleita junaan. Heiltä ei vaadita erillistä todistusta terveydellisistä esteistä, vaan asian toteaminen henkilökunnalle riittää.

– Huomautamme maskittomuudesta, ja ratkomme tilanteet yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jos maski unohtui kotiin, voi sen ostaa junahenkilökunnalta kaukoliikenteen junissa, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Simolan mukaan junissa ei ole koko epidemian aikana todettu yhtään tartuntaa asiakkailla tai henkilökunnalla.

– Haluamme, että tilanne säilyy yhtä hyvänä myös nämä pandemian viimeiset kuukaudet, Simola jatkaa.

– VTT:n ja kansainvälisten tutkimusten mukaan tartunnan saamisen riski joukkoliikennevälineissä on hyvin pieni maskia käyttämällä. Tällä viikolla alkaneen sulkutilan myötä koemme luontevaksi ja vastuulliseksi ottaa käyttöön maskipakon kaikkiin juniimme.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 10.3.2021 klo 12.43. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja