Mainos

VR:n Aro: Yt-neuvotteluilla haetaan halvempia lipunhintoja

VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro sanoo, että junalippujen alennuskampanjoita tullaan jatkamaan kesän jälkeenkin erilaisilla reiteillä.

Seitsemän Uutisissa vieraillut Aro sanoo, että kesällä toteutettu 30 prosentin tarjouskampanja reitillä Helsingistä Tampereelle toi jopa 40 prosentin lisäyksen matkustajamääriin.

Bussilippujen hintoihin on silti matkaa. Aron mukaan nyt on se tilanne, että suomalaiset haluavat matkustaa junilla.

– Palveluja arvostetaan ja uusia vaunuja arvostetaan tosi paljon. Meillä ei ole tarvetta tulla bussilippujen hintoihin tai niiden alle. Joka reitillä pitää sitten laskea erikseen, minkälaisen hinnan se kestää.

VR ilmoitti tänään mittavista yt-neuvotteluista, joissa haetaan jopa lähes 600 ihmisen irtisanomista. Samalla ilmoitettiin reittiverkoston ja junavuorojen supistamisesta sekä pysyvistä hinnanalennuksista.

VR on kärsinyt halpabussien tulosta markkinoille. Nyt tavoitellaan jopa 50 miljoonan euron säästöjä.

– Nämä yt-neuvottelut on aloitettu siksi, että halutaan halvempia hintoja, lisää matkustajia joukkoliikenteeseen, matkustajia takaisin juniin.

Aro ei lähde spekuloimaan liikenneministeri Anne Bernerin aiemmin tänään kertomalla uutisella, jonka mukaan valtio leikkaa ostoliikenteen rahoja. Paljonko siitä kohdistuu raideliikeneteeseen, sitä ei tiedetä?

– Kyllä nämä yt:t käydään siksi, että halutaan halvempia hintoja.

Aron mukaan VR:llä on aiesopimus Helsingin seudun lähiliikenteen kanssa vuoteen 2021.  Lähiliikenne ei kuulu yt-neuvotteluiden piiriin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.