Mainos

VR hyllytti turvallisuuspäällikkönsä

VR on hyllyttänyt toistaiseksi matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkönsä. Poliisi tutkii parhaillaan, onko VR:ssä syyllistytty salakatseluun ja henkilörekisteririkokseen.

VR:n viestintäpäällikön Mika Heijarin mukaan päätös siirtää turvallisuuspäällikkö Teemu Väänänen sivuun tehtiin viime keskiviikkona. Hän on nyt yhtiössä muissa tehtävissä.

-Tämähän on aika yleinen tapa. Jos henkilö on poliisitutkinnan kohteena, on soveliasta, ettei hän silloin ole siinä tehtävässä, sanoo Heijari.

Hyllytetyn turvapäällikön tehtäviä hoitaa tutkinnan ajan konsernin turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen. VR:n mukaan tarkoituksena on turvata rauha tutkinnalle ja tutkinnan kohteena olevalle henkilölle.

- Poliisitutkinta on käynnissä ja aineisto on toimitettu. Yhtä henkilöä on kuultu näistä epäillyistä tapauksista, mistään muusta ei ole tässä vaiheessa kyse, toteaa Poutiainen MTV3 Uutisille.

Poutiainen toteaa, että hänen asemansa ei ole vaakalaudalla, vaikka poliisille toimitetusta aineistosta löytyisikin jotain raskauttavaa

- Nämä tehtävät ja tämä tehtäväalue ei ole tähän asti ollut minun vastuullani lainkaan, toteaa Poutiainen.

Tutkintapyynnön teki VRLeaks

Tutkintapyynnön poliisille teki helmikuun lopulla vuotosivusto VRLeaks. Sen mukaan VR olisi koonnut laittoman henkilörekisterin, jossa on satojen ihmisten tietoja.

Viime viikolla VR myönsi, että yhtiössä tutkittiin keväällä 2009 yhden naistyöntekijän toimia tämän tietämättä. Lehtitietojen mukaan taustalla oli se, että naisen sairauslomaa epäiltiin aiheettomaksi.

VR kertoi myös toimittaneensa poliisille selvityksen asemien kameravalvonnasta ja henkilörekistereistä. Poliisin mukaan päätös esitutkinnan aloittamisesta on perustunut muun muassa siihen, millaista aineistoa osapuolilta on saatu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.