VPS:n Hietaharjun vapaapotkukeskitykset masensivat KuPS:n

Vaasan Palloseura pudotti voitollaan Kuopion Palloseuran jalkapalloliigan peränpitäjäksi sunnuntaina, kun VPS kukisti KuPS:n Kuopion Keskuskentällä 2-1 (2-0). VPS sai kauden ensimmäiset vieraspisteensä.

- Tämä voitto oli tosi kova juttu meille. Keinonurmi, helle ja pelaamattomuus askarruttivat ennen peliä, VPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä sanoi.

VPS:n maalit syntyivät Jyri Hietaharjun vapaapotkukeskityksistä. Lisäksi keskikenttäpelaaja ampui vapaapotkun tolppaan ja kaukolaukauksen ylärimaan.

Ottelua oli pelattu 12 minuuttia, kun Joonas Ikäläinen pukkasi selkä maaliin päin VPS:lle 1-0. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Ikäläinen pukkasi Hietaharjun vapaapotkukeskityksestä 2-0-johdon VPS:lle. Ikäläinen sai melko rauhassa ohjata pallon päällään maaliin takatolpalta.

KuPS sai toisella puoliajalla lisää vauhtia ja ryhtiä otteisiinsa. Kavennusmaalin viimeisteli Janne Mahlakaarto, kun toista puoliaikaa oli pelattu 12 minuuttia. Hän otti pallon päällään alas ja pisti sen näyttävän yksilösuorituksen jälkeen verkkoon.

KuPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueensa tahtotilaan. Sen sijaan hän harmitteli virheitä, joita sattuu paljon nuorille pelaajille.

- Erikoistilanteet ja brittityyppiset korkeat pallot tuottavat meille vaikeuksia, Malinen sanoi.

VPS:n kokoonpanossa esiintyi ensimmäisen kerran Patrick Samba. Kongossa syntynyt kärkipelaaja aloitti avauskokoonpanossa, mutta vaihdettiin kentältä runsaan tunnin pelin jälkeen.

KuPS-VPS 1-2 (0-2)

12. Jyrki Saranpää (Joonas Ikäläinen) 0-1, 23. Joonas Ikäläinen 0-2, 57. Janne Mahlakaarto 1-2.

Erotuomari: Heikki Pajunen.

Yleisöä: 1930.

KuPS: Patrick Bantamoi, Matti Hurme, Patrik Turunen (83. Dimitri Klimov), Pyry Kärkkäinen, Aki Sipilä (46. Berat Sadik), Medo, Janne Mahlakaarto, Tamas Gruborovics, Seth Ablade, Harrison Nwanyanwu (73. Samuli Kaivonurmi), Jani Hartikainen.

VPS: Patrick Samba (63. Miika Ekström), Henri Sillanpää, Ville Koskimaa, Tomas Nygård (76. Jonas Britschgi), Joonas Ikäläinen, Jyri Hietaharju, Kimmo Hörkkö, Toni Hahto, Jens Nygård, Jyrki Saranpää (71. Jan-Christian Westermark), Markus Paija.