VPS erotti päävalmentaja Pyykölän

Jalkapallon Veikkausliigassa viimeisellä sijalla oleva Vaasan Palloseura on antanut lähtöpassit päävalmentajalleen Jari Pyykölälle. Seura perustaa erottamisratkaisun joukkueen huonoon menestykseen ja kertoo asiasta internetsivuillaan lauantaina.

VPS pyrkii ilmoittamaan uuden valmentajan nimen alkuviikosta. Uusi valmentaja aloittaa toimessaan 18. kesäkuuta. Siihen saakka joukkueen valmennuksesta vastaa VPS:n reservijoukkuetta valmentava Mika Koivumäki.

VPS on kerännyt kahdeksasta ottelusta vain kolme pistettä ja se on vielä voitotta tämän kauden Veikkausliigassa. Viimeksi perjantaina FC Lahti nöyryytti VPS:ää Lahdessa maalein 6-0.

VPS Oy:n toimitusjohtaja Eero Karhumäki sanoi, että ratkaisu ei ollut helppo, koska VPS on aiemmin ollut erittäin tyytyväinen Pyykölän johdolla saavutettuihin tuloksiin. Joukkue nousi vuonna 2005 liigaan ja sijoittui kaudella 2006 yhdeksänneksi.

Pyykölällä oli voimassa oleva sopimus vuoden 2008 loppuun, mutta Karhumäen mukaan sopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

VPS Oy:n velvoitteet Pyykölän kanssa ovat voimassa kuluvan vuoden loppuun saakka.
- Pyykölän työvelvoite on siis purettu, täsmensi Karhumäki.

51-vuotias Pyykölä on valmentanut liigassa aiemmin porilaista FC Jazzia, FC Lahtea ja Kuopion Palloseuraa.

Vaasan Palloseura on ensimmäinen liigajoukkue, joka vaihtaa valmentajaa kuluvalla kaudella.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat