Von Hertzen Brothersin nokkamies musiikkialan ahdistelutapauksista: "Se on ihan käsittämätöntä"

Seitsemännen studioalbuminsa julkaisevan veljesyhtyeen laulaja Mikko von Hertzen vierailee tänään Peter Nymanin ohjelmassa.

Muusikko Mikko von Hertzen, 45, puhuu tänään tiistaina illalla Peter Nymanin vieraana muun muassa kulttuurialalla kohua herättäneestä seksuaalisesta ahdistelusta sekä veljesyhtyeen seitsemännestä studioalbumista.

Von Hertzenin veljiensä Kien ja Jonnen kanssa muodostaman Von Hertzen Brothersin uusi levy War Is Over julkaistaan perjantaina 3. marraskuuta.

– Minulla on paljon naispuoleisia kollegoita. Olen kuullut ahdistelutapauksista heiltä. Se on ihan käsittämätöntä. Jos otettaisiin 20 Suomessa toimivaa naisartistia, luulen, että jokainen heistä sanoisi joutuneensa häirinnän kohteeksi, Mikko von Hertzen sanoo.

– Hyvin usein häirintä voi olla sellaista rivien välistä -meininkiä, törkeitä ehdotuksia, huorittelua, dumppausta. On pakko sanoa, että olen ilolla seurannut sitä, että naiset ovat päässeet parempaan asemaan populaarikulttuurissa viimeisen 10–15 vuoden aikana.

Von Hertzen Brothers ilmoitti keväällä 2016 jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Perjantaina veljesbändi julkaisee kuitenkin seitsemännen studioalbuminsa.

Yhtye lähtee myös marraskuun alussa Britteihin 12 keikan mittaiselle kiertueelle ennen saman kuun lopulla alkavaa Suomen-kiertuetta (Von Hertzen Brothersin syksyn keikkapäivämäärät löytyvät täältä).

– Tajusimme, että olimme tehneet pitkään rankkaa, pitkäjänteistä duunia. Tarvitsimme hiukan happea. Veljien kanssa töiden tekemiseen on tottunut. Se on parhaimmillaan palkitsevaa, Mikko von Hertzen sanoo.

– Saimme punnita motiivejamme ja lähtökohtiamme musiikin tekemisessä. Kaikki nämä asiat konkretisoituivat tauon aikana ja tajusimme, että meistä pulppuaa edelleen hyvää musiikkia, jota haluamme jakaa.

Mikko von Hertzen puhuu Nymanin haastattelussa myös muun muassa siitä, miten hän haluaa löytää henkisen rauhan.

Mikko von Hertzen vieraana Peter Nyman -ohjelmassa tänään tiistaina MTV3-kanavalla kello 22.40.

Lue myös:

    Uusimmat