Volvo kutsuu Suomessa takaisin lähes 20 000 uudehkoa autoa – tässä tilanteessa ajo pitää keskeyttää välittömästi

Volvon takaisinkutsu koskee vuosina 2014–2019 valmistettuja dieselmalleja.

Volvo Car Finland kutsuu vikaherkän moottoriosan vuoksi takaisin 13 500 dieselmoottorilla varustettua Volvoa Suomessa.

Takaisinkutsun piiriin kuuluu lisäksi noin 4 000 ulkomailta Suomeen hankittua Volvo-merkkistä tuontiautoa.

Takaisin kutsuttavat autot on valmistettu vuosien 2014–2019 välisenä aikana. Ne on varustettu 4-sylinterisellä dieselmoottorilla.

Volvon mukaan ongelma vaivaa S60-, S80-, S90-, V40-, V60-, V70-, V90-, XC60- ja XC90-mallin autoja. Yhtiöllä ei ole tietoa vian aiheuttamista onnettomuuksista tai henkilövahingoista.

Suomessa takaisinkutsut ajoittuvat viikoille 40–48 sekä ensi vuoden puolelle viikolle 11.

– Kaikille asiakkaille on lähetetty kirje, jossa takaisinkutsujen aikataulut ilmenevät, Volvo Car Finlandin tiedotuspäällikkö Mia Pelttari kertoo.

Pelttarin mukaan ongelma piilee Volvon diesel-moottoreiden imusarjan muoviosassa.

– Imusarjan muovinen osa voi kerätä suuren määrä nokea. Noen seurauksena voi syntyä palokaasua, joka aiheuttaa sulamisreaktion ja pahimmassa tapauksessa palamisreaktion, hän kuvailee.

Tulipaloja tai henkilövahinkoja ei Volvon antamien tietojen mukaan ole aiheutunut. Muoviosan yksittäisiä sulamisreaktioita on sen sijaan tavattu Pelttarin mukaan Suomessakin.

– Jos moottoriin ilmaantuu selkeä käyntihäiriö, moottorin teho heikkenee huomattavasti tai moottorin ohjausjärjestelmän merkkivalo syttyy, on otettava yhteys Volvon lähimpään huoltopisteeseen. Ajamista ei pidä jatkaa, Pelttari sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat