Mainos

Voita itsellesi huikea 3D-animaatiokirja

Osallistu kilpailuun ja voita itsellesi ainutlaatuinen kirja, joka yhdistelee tekstiä, kuvaa ja animaatiota. Lastenkirja Dibitassut ja kadonnut prinsessa sisältää uuden sukupolven 3D-liveanimaatiota. Kirjan kuvat nousevat webkameran avulla kolmiulotteisina lukijan eteen.

Tunnetun lastenkirjailijan Tuija Lehtisen ja uusien, nuorien kuvittajakykyjen Mio Mäkijärven ja Emiel Nikulan

kuvittama satu tempaa mukaansa.

Dibitassut ja kadonnut prinsessa sijoittuu kauniille Dibitassut-planeetalle, jota asuttavat koirat. Koirilla on planeetalla erilaisia tehtäviä. Aikuiset koirat toimivat muun muassa opettajina, lääkäreinä ja poliiseina.

Mutta mitä tapahtuukaan, kun hallitsijaperheen prinsessa yllättäen katoaa? Tästä alkaa pikkukoirien, Emmin ja Vikin seikkailu.

Lapset ideoivat Dibitassut

Idea Dibitassuista syntyi, kun Mikaela ja Tom Solatie piirsivät söpöjä koirahahmoja lomamatkalla. Näiden hahmojen pohjalta Tuija Lehtinen kirjoitti Dibitassut ja kadonnut prinsessa -teoksen sekä käsikirjoitti Dibitassuista kertovan animaatiosarjan.

Kirjailijan lisäksi Dibitassujen tarinaa ovat päässeet ideoimaan myös eri kulttuureista tulevat lapset yhteisissä työpajoissa. Lasten ideoima on muun muassa Dibitassujen kotikaupunki, joka on rakennettu luista.

Miten kirja toimii?

Kirja sisältää VTT:n kehittämää lisättyä todellisuutta kolmiulotteisten hahmojen muodossa. Kyseessä on ensimmäisiä lastenkirjoja, mihin tätä innovaatiota sovelletaan. Dibitassut ovat televisiosta tutut, sillä kirjaan perustuva animaatiosarja alkoi MTV3:lla ja SubJuniorilla pääsiäisenä 2010.

Kirjassa on pieniä neliökuvia, joita näytetään webkameralle. Hetkessä kuva herää kolmiulotteisena lukijan eteen. Niin kauan kun neliökuva pysyy webkameran linssissä, kuvaa voi käännellä edessään miten päin haluaa. Näin lukija pääsee tutkimaan Dibitassut-planeettaa joka puolelta.

Kirjan sivuilla on mahdollista päästä tutkimaan kokonaisia satukaupunkeja ja avaruusasemia. Toiminto vaatii toimiakseen valoisan ympäristön.

Osallistu Juniorilla Dibitassut-kilpailuun, niin voit voittaa kirjan omaksesi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi Dibitassut ja kadonnut prinsessa -kirjaa. OSALLISTU KILPAILUUN!

Tuuli Lindgren

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.