Voimakasta kasvua: Polkupyöriä anastetaan nyt 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna

Poliisin tilastojen mukaan polkupyörien anastukset ovat voimakkaassa kasvussa Länsi-Uudellamaalla.

Tammikuun ja kesäkuun alun välisenä aikana on Länsi-Uudellamaalla anastettu noin 670 polkupyörää. Viime vuonna vastaavaan aikaan oli anastettu noin 440 polkupyörää eli kasvua on noin 52 prosenttia. Espoossa anastusten määrä on noussut noin 65 prosenttia ja tänä vuonna on anastettu noin 550 polkupyörää. Kirkkonummella ja Lohjalla kasvua on ollut yli 30 prosenttia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Katja Rekola kertoi tiedotteessa, että eräässäkin kotietsinnässä Espoon Viherlaaksosta löytyi yhteensä kuusi anastettua polkupyörää, joista kaksi oli erittäin arvokkaita sähköavusteisia polkupyöriä. Asunnosta otettiin kiinni kaksi henkilöä.

– Anastetusta polkupyörästä kannattaa aina tehdä rikosilmoitus. Näin saamme palautettua omaisuutta takaisin omistajilleen, Rekola kertoo.

Poliisi kehottaa polkupyörän omistajia kiinnittämään pyöränsä kunnollisella lukolla johonkin kiinteään. Nyt useista ilmoituksista on havaittavissa, että polkupyörät ovat olleet lukittuja, mutta vain pyörän omalla lukolla, jolloin pyörä on helposti kannettavissa pois. Lisäksi polkupyörän tunnisteet olisi hyvä ottaa ylös.

Lue myös:

    Uusimmat