Voi pahus: tuomarien arvioista kirpaiseva paljastus Robert Heleniukselle

Robert Heleniuksen Gerald Washingtonia vastaan kärsimä tyrmäystappio Minneapolisissa oli itsessään suomalaisen nyrkkeilyuralle ikävä isku. Tieto tuomarien arvioista on siihen päälle kuin kääntäisi veistä haavassa.

Washington tyrmäsi Heleniuksen raskaan sarjan ottelun kahdeksannessa erässä. Ottelu oli siihen asti edennyt varsin tasaisissa merkeissä.

Kaksi kolmesta tuomarista oli arvioinut Heleniuksen olleen etevämpi ennen kahdeksatta erää. Vain yksi tuomari oli nähnyt Washingtonin siihen asti paremmaksi.

Tämä selviää ottelun jälkeen julkaistusta pistekortista. Kaksi tuomaria arvioivat Heleniuksen olleen edellä 67–66 ja yksi tuomari arvioi Washingtonin johtaneen 67–66.

Pistejohto ei kuitenkaan auttanut, kun Heleniuksen suojaus petti kahdeksannessa erässä pahan kerran ja Washington pääsi painamaan raa'an lopetusiskunsa oikealla suoralla suomalaisen leukaperiin.

Ottelu oli Heleniuksen ensimmäinen lajin suurimmassa markkinassa, Yhdysvalloissa. Tappio oli hänelle ammattilaisuran kolmas.

Heleniukselta tyly tyrmäys: Teper kaatuu kuin puu! 1:14
Video: Edellisen ottelunsa Robert Helenius voitti, kun Erkan Teper kaatui viime vuoden syyskuussa suomalaisen käsittelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat